Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: два роки допомоги

26.03.2020

Фонд Ріната Ахметова з далекого 2007 року став допомагати малюкам, у яких виявили проблеми зі слухом. Регулярні звернення батьків підтвердили актуальність роботи в цьому напрямі. Тому в 2018 році з'явився окремий проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». За два роки  малечі вже встановлено 169 високочутливих слухових апаратів.

Однією з учасниць проєкту стала маленька Маша Румянцева з Миколаїва. Цього літа дівчинці виповниться два рочки.

«Коли Марійці було близько року, я і чоловік почали помічати: донька не реагує, коли її кличуть. Лікар-сурдолог сказав, що у дитини є реакція на звуки. Це підтвердив професор, до якого ми потім звернулися за консультацією. Він порадив якомога швидше встановити слухові апарати», – розповіла мама Каталея Володимирівна.

Батьки стали в чергу на отримання апарату за державною програмою. Але виявилося, що чекати доведеться до кінця року. Та й тоді вдалося б отримати прилад лише на одне вушко. На допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова, куди звернулися мама і тато дівчинки.

«Щиро дякуємо, що відповіли на нашу біду», – подякувала Каталея Володимирівна.

Важливо зазначити, що проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» розширив географію допомоги. З січня 2020 року її можуть отримати хлопчики і дівчатка всієї України. Раніше сучасні слухові апарати надавалися Фондом тільки дітям, які живуть в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Змінився і віковий критерій. Тепер претендувати на участь у проєкті можуть дітки з хворобами слуху віком до 7 років (раніше – до 5 років). Звернутися по допомогу в слухопротезуванні можуть сім'ї, які відносяться до наступних категорій:

- багатодітні або неповні сім'ї;

- дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ);

- діти-сироти та діти під опікою;

- сім'ї, в яких виховується більш ніж одна тяжкохвора дитина;

- сім'ї, що складаються з двох і більше інвалідів.