Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: допомога для Дениса з Харкова

10.06.2021


Для Фонду Ріната Ахметова протягом багатьох років порятунок життя і здоров'я дитини – пріоритетний напрям діяльності. У 2018 році для системної та масштабної допомоги дітям із вадами слуху засновано проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Високочутливі слухові апарати вже отримали понад 200 дітей з усієї України.

Одним із учасників проєкту став Денис Манзевітий із Харкова. Хлопчик з'явився на світ у родині слабочуючих батьків. Вони дуже не хотіли, щоб дитина розділила їх долю.

– Коли син народився, вся наша сім'я сподівалася на диво. Адже малюк, здавалося, реагував на звуки. Разом із тим ми розуміли, що може проявитися спадковість. До лікарів звернулися, коли Денису виповнилося два рочки, –розповіла Катерина Манзевіта, мама хлопчика.

У результаті медики встановили невтішний діагноз туговухість 4 ступеня і рекомендували провести слухопротезування потужними і сучасними апаратами. Однак для сім'ї їх придбання виявилося непосильним. Тоді рідні звернулися до Фонду Ріната Ахметова.

– Велике спасибі за допомогу нашому синові. Не знаю, що б ми робили без підтримки Фонду Ріната Ахметова, – подякувала мама Дениса.

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям з вадами слуху з 2007 року. Допомогу в слухопротезуванні отримують діти віком до 7 років із соціально незахищених сімей зі всієї України. Завдяки Фонду малюки, яким вчасно встановлено високочутливі слухові апарати, можуть у подальшому повноцінно жити і розвиватися.

– Слуховий апарат – це мініатюрний комп'ютер. Ті апарати, які підібрали Денису, найсучасніші. Ці апарати компенсують недолік у сприйнятті. Дитина вчиться правильно сприймати звук і, відповідно, відтворювати його, – зазначила Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.