Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: 6-річному Артуру відновили слух після важкої хвороби

07.09.2021

Фонд Ріната Ахметова завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» допоміг відновити слух 6-річному Артуру Власенку. Хлопчик втратив здатність розпізнавати звуки навколишнього світу після перенесеного отиту.

– Коли ми звернулися до ЛОРа, той сказав, що у Артура аденоїди 2-го ступеня. А оскільки втрачено слух – потрібно робити операцію. Ми прооперували – слух повернувся, однак до першого ГРВІ – і знову зник, – розповідає Яна Власенко, мама хлопчика.

Тепер Артур має особливий прояв хвороби: його слух може погіршуватися після перенесених простудних та інфекційних захворювань, вживання антибіотиків. За висновком лікарів, йому необхідний слуховий апарат, який здатний постійно відчувати потреби організму дитини. Саме такий і подарував йому Фонд Ріната Ахметова.

– 3-5% дітей, які перехворіли на ГРВІ, мають порушення слуху. Однак якщо своєчасно отримати допомогу, ситуація може значно покращитися, – сказав Владислав Устянський, аудіометрист, сурдолог.

Для сім'ї переселенців із Донбасу купити апарат, який здатний працювати на різних частотах і допоможе Артуру чути, – справа не з простих. Тому Власенки дуже раді отриманому подарунку.

– Коли синові лікар встановив апарат і говорив з ним, відходячи на метр, ще на метр, переходячи на шепіт, і  я бачила, що Артур знову чує мовлення, – серце вискакувало з грудей. Адже так для моєї дитини відкриваються двері в майбутнє. Дякую Фонду Ріната Ахметова, – каже мама хлопчика.

Дітям із вадами слуху Фонд допомагає з 2007 року. Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» діє з 2018 року. Завдяки його роботі понад 200 хлопчиків та дівчаток отримали високочутливі слухові протези, які підлаштовуються під індивідуальні особливості дітей. Пристрої допомагають дітям повноцінно розвиватися і ні в чому не поступатися здоровим одноліткам, – розповіла керівниця проєктів Фонду Катерина Свириденко.