Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям!»: 19 років щастя та новорічних див

10.01.2020

У грудні виповнилося 19 років всеукраїнській Акції «Рінат Ахметов – Дітям!». Її учасниками за останні п'ять років стали 700 000 хлопчиків і дівчаток. У грудні 2019 року до них додалися 90 тисяч дітей.

Однією з головних подій Акції стала «Академія супергероїв» в Маріуполі. Діти з головою поринули в атмосферу свята, де кожен міг знайти забаву до душі. А головне, розкрили секрет суперсили – вміння дружити, любити, мріяти та підтримувати один одного.

Для трирічного Савелія ця подія стала надзвичайною. Хоча малюк вперше потрапив на такий великий захід, він не розгубився. І навіть опинився в числі найпомітніших гостей. Супроводжували Саву дві Принцеси та Вовк – найефектніший почет вечора. Всі вони вихованці Дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) Борблик.

Мама-вихователь Олена Анатоліївна розповіла, що Юра, Маша і Софія її прийомні діти, а Савелій – прийомний онук.

– З самого початку Фонд нам допомагав, підтримував, вітав зі святами. Сьогоднішній захід теж дуже нам сподобався. Ми довго його не забудемо! – посміхаючись, сказала Олена Анатоліївна.

У 2018 році в Акції з'явилося особливе продовження – проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Це мотиваційні зустрічі вихованців інтернатних закладів Донецької області з амбасадорами Фонду – відомими акторами і телеведучими. Від імені Ріната Ахметова з грудня 2018 року 9 амбасадорів провели 34 мотиваційні зустрічі в 14 інтернатних установах Донецької області, на яких побувало понад 800 дітлахів. Крім того, в рамках Акції подарунки та привітання від Ріната Ахметова отримали діти з 24 інтернатів області.

На перших зустрічах амбасадори допомагали дітям розкрити в собі талант чи здібності, визначати і досягати мети. Наприкінці 2019-го на підлітків чекав наступний етап – знайти своє покликання, свою суперпрофесію. Вихованці 5 інтернатних установ області під керівництвом професіоналів своєї справи отримували прикладні навички баристи, фотографа, медика, перукаря-стиліста й відеоблогера.

Для 17-річного Стаса Іванчикова зі Слов'янської школи-інтернату №23 найбажаніша станція – медична:

– Пару років тому я подумав, що хотів би працювати в медицині. Але були серйозні сумніви щодо того, чи зможу. Потім до нас приїхав проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила», що допоміг мені повірити в себе. Ну, а після сьогоднішнього спілкування зі справжніми лікарями я вже на 100% упевнений в тому, що буду медиком.

Учасники мотиваційних зустрічей, які розповіли про свої мрії, отримали унікальні подарунки. Так, дев'ятикласниця Катя Литовка з Олексієво-Дружківки зізналася, що має намір присвятити своє життя допомозі тваринам. Фонд Ріната Ахметова організував для неї екскурсію у ветеринарну клініку. Там Катя допомагала ветеринарам та навчилась робити ультразвукове дослідження собакам.

– Сьогодні найкращий день у моєму житті. Сьогодні я повірила в дива! Тепер я точно знаю, що буду ветеринаром, – розповіла дівчинка після екскурсії.

Інші діти отримали не менш мотивуючі подарунки. Так, Роман Гайворонський зі Слов'янської школи-інтернату № 23 зізнався представникам Фонду, що мріє працювати в сфері нових технологій, і йому вручили сертифікат на відвідування студії 3D-друку. А Вікторія Азаренко з Маріупольського інтернату № 2 вирушила на майстер-клас в кафе-кондитерську, тому що хоче в подальшому  виготовляти смачні та красиві торти.

Поздоровлення і подарунки від Ріната Ахметова отримали також вихованці дитячих будинків сімейного типу та діти, яким Фонд Ріната Ахметова допоміг впоратися з хворобами або «травмами війни». Дитячий будинок сімейного типу Зарецьких приймав новорічні привітання Фонду в цьому році одним із перших. Наразі у ньому виховуються 10 дітей. Дружба великої родини з Фондом почалася в 2012 році. Зарецькі стали не просто друзями Фонду, але й активними сподвижниками ідеї сімейних форм виховання.

Завдяки Акції «Рінат Ахметов – Дітям!» з 2001 року, крім особистих зустрічей з дітьми та традиційних новорічних подарунків, допомога Ріната Ахметова була надана більш ніж 50 дитячим будинкам сімейного типу. Їхні вихованці отримали нові іграшки, одяг, медикаменти, а також психологічну підтримку і допомогу в лікуванні. Також Рінат Ахметов допоміг з придбанням будинків, поліпшенням житлових умов, ремонтом житла та в рішенні побутових проблем дитячих будинків сімейного типу.

За 19 років його допомогу отримали 500 сімей.

Крім того, в рамках Акції «Рінат Ахметов - Дітям!» українським благодійником була надана матеріальна допомога лікарням й інтернатним закладам на придбання устаткування, медикаментів та інші життєво важливі цілі.