Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Реабілітація поранених дорослих: Фонд Ріната Ахметова допоміг майбутнім батькам із Запоріжжя, у будинок яких влучила ракета

19.07.2023

Анна та Юрій Федірко — молода родина з Запоріжжя, яка чекає на дитину. Після влучання ракети у їхній будинок пара провела під завалами понад три години: у темряві та березневому холоді. На щастя, вагітність Анни вдалося зберегти. Дуже тяжкі травми отримав Юрій. Цього місяця подружжя завершило курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова у санаторії на Закарпатті.

«Серед основних процедур, які Юрій приймав, — грязелікування, тому що воно покращує трофіку м’язів, кровообіг, зменшує больові відчуття. Різні види ванн — як для нервової системи, так і для опорно-рухового апарату. Термальний басейн, який має протизапальну і знеболюючу дію. Лікувальний і відновлювальний масаж. Відвідував психолога», — розповіла Сніжана Чеботарьова, головна лікарка санаторію «Боржава».

Пара пройшла курс у рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Лікування та реабілітація поранених дорослих». Фонд надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

За словами пані Сніжани, лікувально-оздоровчі процедури у комплексі дають позитивну динаміку у відновленні після поранень та травм. А спокійна, позитивна атмосфера і робота з психологом допомагають покращити внутрішній стан.

Анна та Юрій розповідають про пережитий жах із посмішкою. Майбутні мама і тато живі, вагітність триває нормально. Жінка мріє про повернення її батька з полону та усієї країни — до нормального життя після перемоги. А найбільша мрія Юрія — обійняти новонародженого сина та святкувати перемогу України всією сім’єю.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).