Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Реабілітація поранених дітей» – унікальний для України проект

13.03.2018

Упродовж двох років Гуманітарний штаб Ріната Ахметова реалізує проект «Реабілітація поранених дітей», щоб допомогти дітям, які постраждали через війну на Донбасі. А їх, на жаль, багато. За даними ЮНІСЕФ, за час воєнних дій понад двісті дітей отримали поранення різного ступеня тяжкості, а тисячі інших щодня ризикують підірватися на мінах і снарядах, загинути або бути пораненими.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова – єдина організація, яка системно надає допомогу в лікуванні поранених дітей. Проект стартував 10 березня 2016 року. З тих пір допомогу вже отримали 80 потерпілих. 71 дитина пройшла курс реабілітаційного лікування в найкращих санаторіях України, ще дев'ятьом надані технічні засоби для відновлення.

Головне завдання, яке стоїть перед Гуманітарним штабом, – допомогти тут і зараз, оскільки в багатьох випадках діяти треба невідкладно. Але після термінових операцій і протезування діти потребують реабілітації не тільки фізично, а й психологічно.

«З перших днів бойових дій на Донбасі Штаб Ріната Ахметова допомагає пораненим дітям, – каже Анастасія Кладова, керівник програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу. – У базі Штабу зареєстровано 236 дітей, які отримали осколкові поранення, каліцтва. Допомога надавалася медикаментами та витратними матеріалами на проведення операцій, засобами реабілітації. Багато хто з них потребував подальшого відновлення як фізичного, так і психологічного. Тому два роки тому був запущений проект «Реабілітація поранених дітей». За цей час 80 постраждалих дітей пройшли курс лікування. Кожна четверта дитина з них через складність травми потребує повторної реабілітації. Цьогоріч діти з найважчими пораненнями зможуть пройти курс реабілітації в найкращих санаторіях України».

За словами медиків, це дає реальний результат, оскільки діти повертаються до повноцінного життя і поступово забувають про жахи, які їм довелося пережити.