Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Реабілітація поранених дітей»: три роки роботи проекту

12.03.2019

На Донбасі 220 тисяч дітей щодня наражаються на смертельну небезпеку через снаряди. З початку збройного конфлікту поранення отримали понад 260 дітей. Вони потребують лікування й реабілітації, без якої ні фізично, ні психологічно відновитися неможливо. Три роки тому Фонд Ріната Ахметова створив унікальний проект «Реабілітація поранених дітей», у рамках якого понад сто постраждалих хлопчиків і дівчаток отримали допомогу.

Серед них Данило Сисоєв із Красногорівки. Історія хлопчика вражає. Одного з весняних днів 2015 року Данило вийшов на балкон. Раптово почався обстріл, зовсім поруч пролунав вибух – і хвилею дитину викинуло з п’ятого поверху. Понад 10 хвилин Данило провисів у повітрі, вчепившись у поручні руками, але зірвався вниз.

Данило отримав страшні травми голови та 15 днів провів у комі. Потім почався довгий процес реабілітації  за допомогою Фонду Ріната Ахметова. Завдяки цьому хлопчик може навчатися у звичайній школі, нехай за індивідуальною програмою.

– Проект «Реабілітація поранених дітей» продовжує бути актуальним. Факти поранень фіксуються й зараз. Це великий біль нашої країни. Пораненим дітям потрібно системно допомагати. Багатьом із них курс реабілітації потрібно проходити кілька разів. Тому вже стартував  прийом заявок на участь у новому сезоні проекту від батьків дітей як із контрольованих, так і непідконтрольних територій. Адже для Ріната Ахметова найважливішим є допомога дітям, – розповіла Тетяна Кухоцька, директор із розвитку проектів Фонду Ріната Ахметова.

За її словами, зараз обирають санаторії, де пройдуть курс реабілітації поранені діти з Донбасу. Але вже точно відомо, що це будуть провідні оздоровниці України, де для кожної дитини буде розроблена індивідуальна програма лікування.

Для того, щоб подати заявку, потрібно зателефонувати на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова за телефоном 0800 509 001.