Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Раджу глядачам передивитися усі 7 відео, а вже потім обрати серцем СВОЮ майбутню професію». Інтерв’ю з ведучою нового освітнього серіалу Юноною Загнітко.

19.11.2020

Ми вже писали про старт зйомок нового освітнього серіалу для підлітків проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Ведучі – амбасадор Фонду, актор Андрій Дебрін та семикласниця Юнона Загнітко – завітають у гості до представників професій, які зараз дуже популярні (хайпові) для підлітків, з метою просто і доступно розповісти про цікавинки професій від справжніх професіоналів. Серед гостей – блогерка Маша Краш, співачка Ангеліна Романовська, тренер Ярослав Сойников, стиліст Кирил Савченко, відеомонтажер Юрій Резниченко, журналістка Олександра Горчинська, фотограф Олександ Укрей.

Детально про учасників читайте тут:

https://akhmetovfoundation.org/news/start-zyomok-novogo-serialu-haypovyh-profesiy-hto-stav-geroyamy-ta-veduchymy-osvitnogo-serialu-z-proforientatsii-proektu-rinat-ahmetov-dityam-tvoya-supersyla

На цей раз фахівці проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» вирішили познайомити користувачів порталу з юною ведучою освітнього серіалу 13-річною Юноною Загнітко. Спочатку трошки про Юнону.

Чому саме вона?

Юнона з родини переселенців Надії Загнітко. Після початку війни на Донбасі сім’я переїхала спочатку до Вінниці, а потім у Київ. Коли родина опинилася в столиці, Юноні було 10 років. На той час дуже важко було влаштувати дитину з Донбасу до школи. Щоб це сталося, батьки змушені були привезти журналістів з телебачення. Але зараз усі негаразди забуто, Юнона впевнена, що переїзд до Києва пішов їй на користь, а школа дійсно виявилася дуже хорошою. Декілька років Юнона професійно займається вокалом, акторською майстерністю, вчить поглиблено англійську та дуже гарно розмовляє українською.

Фахівці Фонду Ріната Ахметова відзначили її активну участь у проєкті «Мирне літо – дітям Донбасу» 2020, що проходив в онлайн-форматі. Юнона казала, що мріє стати журналісткою та ведучою, тому фахівці Фонду вирішили надати дівчинці шанс здійснити свою мрію – спробувати професійно попрацювати в тандемі з неперевершеним улюбленцем дітей, актором Андрієм Дебріним. Що з цього вийшло і які враження залишилися у семикласниці Юнони Загнітко від професійних зйомок – читайте далі.

Юноно, ти провела на зйомках три дні по 5-8 годин. Які в тебе враження?

– Я досі у захваті! Було дуже цікаво. Я вдячна Фонду Ріната Ахметова за таку неймовірну можливість. Це було дуже корисно для мене. Гадаю, коли ще раз передивлюся готові відео, зможу визначитися зі своїми власними вподобаннями щодо професії. Крім того, за ці три дні я познайомилася з багатьма дуже цікавими відомими людьми, яких так просто на вулиці не зустрінеш. І досвід зйомок – його ніколи не буває забагато! Завжди є чому повчитися.

Не передумала бути ведучою?

– Ні, хоча мої вподобання трошки змінилися. Раніше я мріяла бути або кондитером, або ведучою, а зараз мене зацікавила професія перукаря та стиліста. Але це ймовірно під впливом наших героїв – Олександра Укрея та Костянтина Савченка. Вони вміють надихати.

Що було найскладнішим?

– Можливо те, що не всі герої впевнено володіли українською. Деяких спочатку було складно розговорити чи вони переживали чомусь. А в усьому іншому доволі легко. В мене був драфт питань, але переважна більшість інтерв’ю – то була імпровізація. І так навіть виходило цікавіше.

Як реагували батьки, адже зйомки проходили під час навчань. Не переживали, що ти щось пропустиш і що поверталася втомленою?

– Мені пощастило – той тиждень був кінець чверті, ми всі контрольні давно написали і лише чекали оцінок. Тому я нічого особливо важливого і не пропустила. До того ж я не дуже втомленою була! Навпаки, не могла заспокоїтися і з радістю про все розповідала вдома. Тому батьки були тільки задоволені і раділи разом зі мною.

Як реагували твої подружки?

– Деякі трохи із заздрістю, але справжні друзі щиро раділи, питали, коли я скину посилання. Дуже чекають, коли можна буде подивитися.

Як вважаєш, цей відеокурс зацікавить твоє покоління?

– Гадаю, що так. Ми дізналися багато цікавого про кожну з хайпових професій. Це буде дуже корисна інформація, що подана у простій, доступній і дуже цікавій формі. Мені б було дуже цікаво передивитися усі серії! Бо саме зараз ми усі починаємо цікавитися професіями. Хоча наші вподобання тимчасові, тому що базуються на нашій уяві, а не на реальних фактах. Тому цей серіал дозволить подивитися на кожну з професій і визначитися більш правильно. Але все одно, мені здається, треба обирати серцем – чим саме тобі б хотілося займатися.

Що порадиш своїм глядачам?

– Раджу глядачам передивитися усі 7 відео, поміркувати, а вже потім обрати серцем СВОЮ майбутню професію.