Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Письменниця Оксана Шпортько: «Фонд Ріната Ахметова зробив дітей Донбасу знову щасливими»

10.05.2019

У квітні відбувся Звітний захід Фонду Ріната Ахметова. Гості ознайомилися з унікальним досвідом допомоги мирним жителям Донбасу та людськими долями, які змінила підтримка Ріната Ахметова. Особливу увагу було приділено дітям, які стали учасниками численних програм і проектів Фонду. У 2018 році їхня кількість зросла після запуску нових напрямів роботи: допомоги дітям із вадами слуху (проект «Тепер я чую») і мотиваційних зустрічей амбасадорів Фонду з вихованцями інтернатних закладів («Твоя суперсила»).

Ефективність програм і проектів Фонду Ріната Ахметова найкраще доводять радість і усмішки дітей, які пережили в недавньому минулому обстріли та втрату близьких. Про це сказала письменниця Оксана Шпортько, спеціалізація якої – казкотерапія й робота з дітьми. За її словами, важливою для українського суспільства подією став випуск Фондом фотокниги «Донбас і Мирні».

– Завдяки цій книзі діти нашої країни змогли взяти ближче до серця ті події, які відбуваються з їхніми однолітками, котрі живуть на Донбасі. Вони зрозуміли, що їхнє життя разюче відрізняється від того, яким ми живемо в Києві чи у Львові. Я в захваті від Ріната Ахметова і того обсягу допомоги, яку він надає населенню сходу України, – сказала Оксана Шпортько.