Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Приєднуйтесь до флешмобу #ОбіймиДитину

27.03.2018

Щоби зробити щасливими якомога більше дітей і нагадати дорослим, наскільки важливі для діток любов і турбота, увага й обійми, програма «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова запускає соціальний флешмоб  #ОбіймиДитину у мережі Facebook.

Дитячі психологи запевняють, що найважливіше для щастя та повноцінного розвитку дитини – це любов батьків, їхні увага та ніжні обійми. Немовля приходить у цей світ безпорадним, без батьківської любові не живе, а виживає. У малюків слабко розвинені зір і слух, тому основний спосіб отримання інформації з зовнішнього світу – тактильні відчуття. Саме батьківські обійми надають дитині впевненість у тому, що її люблять і вона в безпеці. Так формується довіра до світу, відчуття комфорту – і малюк щасливий.

«На жаль, багато діток позбавлені такої радості, як обійми мами й тата. Тільки в Україні понад 100 тисяч дітей виховуються в інтернатних установах. Тому більш ніж 8 років тому Фонд Ріната Ахметова створив національний портал усиновлення «Сирітству – ні!». Щоби діти-сироти змогли знайти сім’ї та отримали шанс на щасливе дитинство, – розповідає Наталія Баришпольська, керівник програми Фонду Ріната Ахметова. – Але часто навіть діти, які ростуть у сім’ях, бувають нещасливими. Через те, що їм бракує уваги, тепла та турботи. Тому ми закликаємо батьків дарувати свій час, свою любов, свої обійми дітям. Дарувати дітям щастя – вони цього заслуговують».

Соціальний флешмоб #ОбіймиДитину безстроковий, адже діток потрібно обіймати кожен день. Щодня їм необхідна увага. Щодня надзвичайно важливо, щоби батьки говорили з ними, хвалили, цілували й обіймали. Діліться своїми чудовими фото, примножуйте позитив.

Щоби приєднатися до флешмобу, необхідно:

  1. Обійняти свою дитину або декількох дітей.
  2. Зробити фото цих обіймів і викласти на своїй сторінці в мережі Facebook із хештегами #ОбнимиРебенка #ОбіймиДитину #HugАChild.
  3. Запросити до участі у флешмобі своїх друзів і знайомих із різних країн і континентів. Передай естафету хоча б п’ятьом своїм друзям.

Наша мета – зібрати мінімум мільйон обіймів, адже діти того варті!

І нагадуємо про те, що в базі порталу «Сирітству – ні!» Зараз анкети 5297 дівчаток і хлопчиків, яких нікому обійняти і які дуже-дуже чекають свою сповнену любові сім’ю. Маму й тата, які заспокоять, обіймуть, подарують щастя та любов.