Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Про головне. Де шукати дитину? Як можна познайомитися з нею?

13.01.2020

На найчастіші запитання наших користувачів відповідає спеціаліст програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» Аліна Клімчик. І одне з таких – де шукати дитину? Як можна із нею познайомитися:

«Це дуже важливе питання та специфічне. Багато хто думає, що кандидати в усиновлювачі мають прямий доступ до будь-якого дитячого закладу. Ні, це не так! Доступ до цих закладів ви матимете тільки після того, як отримаєте направлення на знайомство з дитиною від служби у справах дітей, а сама зустріч обов’язково буде супроводжуватися спеціалістом цієї служби.

Але почнемо з головного. Де шукати дитину? В службі у справах дітей, де ви перебуватимете на обліку, обов’язково є база даних дітей, які підлягають усиновленню, з нею вас повинні ознайомити відповідно до вікових критеріїв, що вказані у вашій заяві.

Також ви можете звернутися до обласної служби у справах дітей з цим питанням або самостійно зайнятися пошуком. Для цього у пригоді стануть сайт Міністерства соціальної політики та Портал "Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!".»