Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов підводить підсумки минулого року та вітає вболівальників із новим, 2021 роком

31.12.2020

Шановні вболівальники! Дорогі друзі!

2020 рік, що минає, став непростим випробуванням для кожного з нас. Світ зіткнувся з небаченими труднощами й новими викликами. У такій ситуації ми не могли залишатися осторонь і кинули всі сили на допомогу людям, на допомогу нашій країні. Обладнання та медикаменти, засоби захисту для лікарів і тести — усе це допомагало рятувати життя. Але навіть у найскладніші часи важлива не лише матеріальна, але й моральна підтримка. Нам усім були потрібні яскраві емоції, які дарує футбол.

І «Шахтар» зробив усе, щоби цього року якомога частіше радувати своїх уболівальників красивою грою та гарними результатами. Ми знову стали чемпіонами України — у четвертий раз поспіль і з рекордним відривом. Команда чудово виступила на європейській арені: здолала великий шлях і дійшла до півфіналу Ліги Європи, а восени дуже гідно виступила в найсильнішій групі Ліги чемпіонів, двічі обігравши мадридський «Реал» і залишивши позаду «Інтер».

Я дякую кожному гравцю, містеру Каштру, всьому тренерському штабу й кожному співробітнику клубу за характер і стійкість. Незважаючи на всі труднощі, ви проявили себе справжніми професіоналами і зробили величезний внесок в успіхи клубу.

Окремо відзначу той прогрес, якого досягли наші молоді футболісти. Вони виходили на поле в складних і відповідальних матчах, показували відмінну, а найголовніше, впевнену гру з кращими командами Європи. Я вірю, що за цими хлопцями наше майбутнє — майбутнє «Шахтаря» і всього українського футболу.

Однак є все-таки те, чого дуже бракувало у 2020 році — це заповнені трибуни стадіонів. Командам дуже важко грати без уболівальників, а вболівальникам дуже важко без великого футболу. Ми всі відчули це на собі. І сьогодні ми всі сподіваємося тільки на одне — що наступного року глядачі повернуться на стадіони, наповнять футбол своєю енергією, й арени віднайдуть своє серце та свою душу. А наша команда, наші молоді гравці, серед яких чимало вихованців клубної Академії, гратимуть з мрією вийти на переповнену «Донбас Арену» в рідному Донецьку та подарувати нашим відданим уболівальникам довгоочікуване свято великого футболу! Ми живемо цією мрією, ми граємо та перемагаємо заради неї.

У новому році ми не звернемо зі свого шляху та спробуємо зробити все, щоби «Шахтар» став ще сильнішим. Ми, як і раніше, хочемо вигравати, ми хочемо бути успішними на європейській арені, ми хочемо завойовувати титули і трофеї. І ми хочемо ділити радість цих перемог із Вами — нашими відданими вболівальниками.

Бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я, прекрасного святкового настрою, щастя, добра і процвітання. Нехай 2021 рік принесе в кожен будинок мир і добробут!

З Новим роком!

З глибокою повагою,

президент ФК «Шахтар»

Рінат Ахметов