Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов підбиває підсумки минулого року та вітає вболівальників із новим, 2024 роком

31.12.2023

Шановні вболівальники! Дорогі друзі!

Ми разом із вами пройшли 2023 рік. То був ще один рік боротьби. Боротьби України за свою свободу та незалежність, боротьби українського народу за вільне та щасливе життя. То був рік перемог. Великих перемог українських воїнів у битвах із ворогом та у звільненні української землі від окупантів, маленьких перемог кожного з нас, хто допомагає армії та мирним людям, які постраждали від війни.

Підтримувати Україну та українців стільки, скільки буде потрібно для перемоги – це наша головна та найвідповідальніша місія сьогодні. За 22 місяці повномасштабної війни нами було спрямовано майже 7 мільярдів гривень на допомогу країні, українським військовим та мирним людям. Ми забезпечуємо захисників України тим, що необхідно на фронті, допомагаємо в реабілітації поранених воїнів, дбаємо про захисників «Азовсталі» та їхні родини, надаємо гуманітарну підтримку населенню. І я хочу запевнити, що ця допомога триватиме.

Для «Шахтаря» 2023 рік став роком боротьби та перемог. Клуб та команда боролися не лише із суперниками на футбольному полі, а ще й із викликами, які кидає нам війна. І я вдячний усім – тренерам, футболістам, адміністративному та медичному персоналу команди, менеджменту та співробітникам клубу – за те, що не опустили руки та разом долали складнощі, і далі тримали високий європейський рівень у всьому – у грі, у результатах, в організації всіх процесів .

Завдяки цьому «Шахтар» здобув перемогу в чемпіонаті України, здобувши 14-й титул у своїй історії. Це чемпіонство, напевно, найважче та найцінніше для нашого клубу. Але головне, що команда своєю грою дарувала яскраві емоції мільйонам українців, адже зараз такі моменти щастя життєво потрібні кожному з нас.

Впевнений, що 2024 рік принесе нам нові перемоги! І нехай насамперед це буде наша велика спільна перемога – перемога у війні та повернення миру на українську землю. Я вірю, що ми неодмінно переможемо, що Україна буде вільною та незалежною, сильною та процвітаючою країною!

А «Шахтар», як завжди, ставитиме перед собою лише найвищі цілі – прославляти Україну своїми успіхами на європейській арені, дарувати своїм уболівальникам гарну гру та нові трофеї. Знаю, що команда робитиме все можливе, щоб українці могли нею пишатися.

У новому 2024 році я бажаю кожному з нас сил, витримки та терпіння для продовження боротьби. Я бажаю кожному з нас пам'ятати про наших воїнів, завдяки яким ми можемо жити на своїй землі та грати у футбол. І я бажаю нам душевного тепла, яке допоможе зігріти всіх, хто поряд, й особливо тих, хто постраждав від війни.

Здоров'я вам та вашим близьким, злагоди вашим будинкам та безумовної віри в перемогу України!

З Новим роком!

З глибокою повагою,
Президент ФК «Шахтар»
Рінат Ахметов