Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Повірити в мрію та стати супергероєм. 90 000 дітей беруть участь в Акції «Рінат Ахметов – Дітям!» цього року

19.12.2019

Фонд Ріната Ахметова зібрав у Маріуполі дітей, які за своє поки недовге життя встигли стикнутися з дорослими випробуваннями й успішно їх подолати. Серед запрошених на свято «Академія супергероїв» у рамках Акції «Рінат Ахметов – Дітям!» – хлопчики та дівчатка з дитячих будинків сімейного типу, також діти, яким Фонд допоміг впоратися з хворобами або «травмами війни».

«Академія супергероїв» – головний захід Акції «Рінат Ахметов – Дітям!». Це наймасштабніша новорічна Акція в країні, багаторічна та неперервна традиція добра й особистої участі Ріната Ахметова в долях сотень тисяч дітей. Лише за останні п’ять років її учасниками стали понад 700 000 українських хлопчиків і дівчаток. Цьогоріч до них приєднаються ще 90 000 дітей, які отримають привітання та подарунки, знайдуть віру в диво та добро.

«Діти – це наше майбутнє. Сьогодні їм важко, і їм потрібна наша допомога. Якщо ми їм не допоможемо, у нас немає майбутнього» – принцип, покладений Засновником Фонду Рінатом Ахметовим у підґрунтя Акції та всієї благодійної діяльності Фонду. Допомога дітям – головний пріоритет для Ріната Ахметова, особливо коли йдеться про здоров’я дитини.

– Акція «Рінат Ахметов – Дітям!» проходить уже вдев’ятнадцяте. Цього року впродовж усього грудня на її учасників чекає ціла естафета активностей під девізом «У кожній дитині є суперсила», коли діти отримують мотивацію для розкриття талантів і розвитку. Це і масштабне свято з аніматорами та ялинкою, і вітальні візити до дітей додому, і мотиваційні зустрічі з вихованцями інтернатів, які проводять амбасадори Фонду, – розповіла Ірина Блажан, директорка проєктів і програм Фонду.

На святі дітвору зустрічали улюблені персонажі з казок і мультиків. Аквагрим, фокуси, квести – кожен міг знайти розвагу до душі. Вів свято амбасадор Фонду, посланець доброї волі Ріната Ахметова, відомий український спортивний тележурналіст, директор телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» Олександр Денисов. Він розповів дітям, що суперсила – це вміння дружити, любити, мріяти та підтримувати один одного. Це зміцнює віру в себе та допомагає розпізнати свій талант, який є в кожного.

– Світом править мрія. Колись Рінат Ахметов відвідав дитячі будинки, і після цього в нього з’явилася мрія – щоб кожна дитина жила в сім’ї. Завдяки цій мрії з’явився проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» і майже 10 тисяч дітей з дитячих будинків знайшли батьків. Це диво. Диво, яке зробила конкретна людина. Сьогодні ми спробуємо дізнатися, про що мрієте ви, і розповімо, як можна ці мрії здійснити, – сказав Олександр Денисов.

Потім настала черга дітей гідно показати себе та продемонструвати таланти. Команди змагалися у творчості, спортивних естафетах, завданнях на логіку. Це був «дитячий тимбілдинг» – вправи, які дали зрозуміти, що головні якості, які дозволяють бути успішними людьми, це доброта, взаємодопомога, ерудиція. Діти були в захваті від «наукових чудес» – фокусів, в основі яких хімічні реакції.

Серед дітей, запрошених на свято «Академія супергероїв», чотирирічна Саша Лоза, учасниця проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». Операцію зі встановлення імпланта, що закриває ваду серця, дівчинці зробили пару місяців тому. І ось результат. Саша бере участь у всіх активностях, танцює, бігає, стрибає.

– Це справжнє диво. З хворим серцем вона швидко втомлювалася, – каже мама дівчинки Євгенія Сергіївна.

На завершення свята всіх чекали сюрпризи, причому відразу декілька. По-перше, справжні дипломи супергероїв, які отримали діти, що особливо відзначилися у квестах. А по-друге, смачні подарунки та набори спортивного інвентарю для кожного! Але найголовніше – діти зрозуміли, що справжня суперсила полягає в доброті, бажанні допомогти.

У рамках Акції «Рінат Ахметов – Дітям!» з 2001 року, крім особистих зустрічей з дітлахами та традиційних новорічних подарунків, допомогу Ріната Ахметова було надано більш ніж 50 дитячим будинкам сімейного типу. Їхні вихованці отримали нові іграшки, одяг, медикаменти, а також психологічну підтримку та допомогу в лікуванні. Також Рінат Ахметов допоміг із придбанням будинків, поліпшенням житлових умов, ремонтом житла та у вирішенні побутових проблем дитячих будинків сімейного типу. За 19 років його допомогу одержали 500 сімей.

Крім того, у рамках Акції «Рінат Ахметов – дітям!» українським благодійником була надана матеріальна допомога лікарням і установам на придбання обладнання, медикаментів та інші життєво важливі цілі.

З 2018 року Акцію доповнено новим форматом – мотиваційними зустрічами з амбасадорами, що стане дієвим стимулом для дітей, позбавлених батьківського тепла, у досягненні життєвого успіху. Від імені Ріната Ахметова його амбасадори впродовж усього 2019 року провели 4 цикли зустрічей на тему «Твоя суперсила» для більш ніж 800 дітей віком 9–18 років із 9 інтернатів Донецької області. У грудні учасниками мотиваційних зустрічей стали вихованці 5 навчальних закладів області. Крім того, у рамках Акції подарунки та привітання від Ріната Ахметова отримають діти з 24 інтернатів Донецької області.