Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад п'ять тисяч дітей отримали допомогу на лікування за програмою «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова

25.01.2018

Здоров'я дітей – пріоритетний напрямок програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Понад 5000 дітей вже отримали допомогу на лікування. Серед них – маленька Маргарита зі Слов'янська.

Маля народилося з двостороннім підвивихом правого та лівого стегна. Це захворювання трапляється у дівчаток набагато частіше, ніж у хлопчиків. Дитина з таким захворюванням пізно починає ходити, кульгає. Це призводить до викривлення хребта – сколіозу й інших тяжких наслідків.

У чотири місяці Маргариті надягли стремена. З роками праву ніжку вдалося вилікувати, а ліву необхідно було прооперувати. Дівчинці п'ять років, але вона не ходить до дитячого садка, оскільки лікар рекомендував мінімальне фізичне навантаження на ніжку. Мама дівчинки, Наталя Смірнова, виховує доньку одна, майже вся зарплата йде на лікування, але і цих коштів недостатньо. Бабуся доглядає за онукою, поки мама на роботі.

Сім'я живе небагато, коштів на операцію немає. Після довгих пошуків Наталя вирішила звернутися на гарячу лінію Гуманітарного штабу Фонду Ріната Ахметова. Тут відгукнулися на прохання зневіреної матері.

«Ви подарували моїй дочці можливість повноцінно жити та розвиватися. Величезна подяка Штабу за надану допомогу. Ми зверталися в безліч благодійних фондів, але саме ви не залишилися байдужими», – сказала мама Маргарити.

В межах програми «Адресна допомога» Гуманітарний штаб допоміг родині Смірнових придбати пластину з гвинтами та необхідні медикаменти. 17 січня 2018 року дитину успішно прооперували. Зараз дівчинка проходить курс реабілітації під наглядом лікаря.

«Програма «Адресна допомога» допомагає людям, які потрапили в критичну життєву ситуацію. Оперативність надання допомоги – головний критерій роботи програми. Адресну допомогу на лікування отримали понад 10 тисяч осіб», – повідомила фахівець програми Маріонелла Королева.

Як отримати допомогу?

Адресну медичну допомогу можуть отримати жителі Донецької та Луганської областей.

Адресна медична допомога надається важкохворим дітям і сім'ям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях (сім'ї, в яких більш ніж один тяжкохворий). Також адресна медична допомога надається дорослим мирним громадянам (одинока мати/батько чи бабуся/дідусь-опікун; дитина та мати/батько, постраждалі внаслідок бойових дій, ДТП, пожеж тощо; юнак/дівчина віком від 18 до 25 років, які потребують допомоги для лікування/операції виліковного захворювання).

Щоб отримати допомогу, потрібно:

1. Зателефонувати на гарячу лінію 0-800-509-001 та залишити заявку.

2. Відповісти на дзвінок працівника Штабу – уточнити, які потрібні документи.

3. Підготувати потрібний пакет документів.

4. Мати можливість приїхати на обстеження/операцію.

Зверніть увагу: допомога надається лише за наявності медичної довідки.