Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад мільйон врятованих життів: День благодійності в Україні

11.12.2017

Кожен третій житель нашої країни жертвує кошти на добру справу, причому благодійників з кожним роком дедалі більше, констатують експерти. Якщо в 2014 році Україна займала 103 місце зі 139 в світовому рейтингу благодійності, то в 2017, згідно з World Giving Index, наша країна піднялася на 90 позицію. Такими здобутками Україна зустріла День благодійності, який набув статусу національного свята 10 років тому.

Одна з найбільших в країні організацій, яка надає допомогу нужденним, – Фонд Ріната Ахметова. Більш ніж за 12 років реалізовані десятки масштабних проектів. Серед них програми, спрямовані на збереження здоров'я нації, боротьбу з туберкульозом та онкологічними захворюваннями. Також Фонд допомагає дітям, позбавленим батьківського піклування. Так, за допомогою порталу «Сирітству – ні!» свої нові сім'ї знайшли понад 8800 дітей.

Вагомий внесок організація зробила в розвиток сучасної освіти та культури. Завдяки підтримці Фонду Ріната Ахметова відновив роботу Львівський природознавчий музей, який був закритий для відвідувачів упродовж 20 років. Зараз музей готується представити містянам і туристам нову, унікальну експозицію.

Одним із ключових напрямків роботи Фонду стала допомога людям, які опинилися в зоні конфлікту на Донбасі. З початком бойових дій на сході України Фонд першим почав евакуацію мирних жителів. У серпні 2014 був створений Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

В історії сучасної України робота Гуманітарного штабу – наймасштабніша підтримка населення. Уже четвертий рік колони з продуктами рятують мирних жителів Донбасу. І люди чекають на цю допомогу.
«Адже найголовніше – людські життя. Ми надаємо допомогу найбільш незахищеним категоріям мирних жителів у Луганській та Донецькій областях. Наші мобільні бригади видавання провели понад 500 виїздів у найнебезпечніші та найважкодоступніші села та селища «сірої» зони – там, де у людей немає доступу до продуктів, які їм необхідні для виживання. Це дало нам змогу доставити допомогу в більш ніж 90 відсотків сіл і селищ, розташованих на лінії зіткнення», – зазначив Олександр Вишняков, директор Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова.

Мирні жителі на сході країни виживають завдяки системній підтримці Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Її надають людям похилого віку, інвалідам та дітям. За весь час роботи Штабу видано майже 12 мільйонів наборів виживання в 750 населених пунктах Донбасу.

Цифр багато, але за кожною з них – доля і реальна допомога, яка часто рятує життя. Особливо життя, на які обвалилася війна.

Фонд продовжує робити все можливе, щоб не допустити гуманітарної катастрофи на Донбасі. Завдяки його діяльності на сході країни вже врятовані життя понад мільйона людей.

Врятовані життя – ось що сьогодні першочергово для Фонду Ріната Ахметова означає слово «благодійність».