Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 66 тисяч людей отримали допомогу від Штабу Ахметова завдяки відкриттю всіх пунктів у Донецькій області

17.07.2015

66 930 мирних жителів Донецької області отримали продуктові набори від Штабу Ріната Ахметова за цей тиждень. Такий обсяг видавання пов’язаний із відновленням роботи 28 пунктів на не підконтрольній українській владі території Донецької області.

Видавання наборів виживання здійснюється в Донецьку, Макіївці, Ясинуватій, Харцизьку, Шахтарську, Єнакієвому, Моспиному, Горлівці, Іловайську, Кіровському, Докучаєвську, Комсомольському, Торезі та Зугресі. Стаціонарні пункти в цих містах забезпечують необхідними наборами виживання найбільш соціально незахищені категорії місцевого мирного населення: старих, багатодітні сім’ї, інвалідів, сиріт. Також дитячі набори отримують сім’ї з дітьми до 2-х років.

«У пункті видавання з першого дня відновлення роботи багато людей. Продуктові набори видаємо за талончиками за заздалегідь розробленим графіком, щоб забезпечити жителів, які не отримували допомогу із середини червня. Також обов’язково пропускаємо без черги тих, хто приходить до нас вперше. Люди дуже чекали відкриття та вдячні, що про них не забувають», — розповіла Валентина Самчук, координатор пункту видавання допомоги від Штабу Ахметова в місті Шахтарськ.

Як відомо, через закриття блокпоста в Кураховому і труднощі з перетином лінії зіткнення гуманітарними місіями в червні 2015 року, Штаб Ріната Ахметова відхилився від графіка планового постачання продуктів для найбільш соціально незахищених категорій мирного населення за лінію дотику. Гуманітарному Штабу вдалося відновити доставляння й поступово відкрити всі пункти видавання, з яких останні 12 запустилися 14–15 липня.

«Видавання допомоги від Штабу Ріната Ахметова відновлено в 14 містах на не підконтрольній українській владі території Донецької області. Незважаючи на всі труднощі, скоротити дефіцит наборів виживання на донецькому складі Штабу вдалося завдяки плановим та інтенсивним постачанням продуктів у липні. З початку місяця до Донецька відправили 7 автоколон, які доставили 232 тисячі дорослих і дитячих наборів виживання. Висока потреба мирних жителів Донбасу допомоги зберігається, і ми продовжуємо відправляти гуманітарну допомогу. Всього до кінця липня Штаб планує завезти 450 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання. Це дозволить надалі безперебійно видавати допомогу мирним жителям Донецької області», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Детальну інформацію про роботу пунктів видавання Штабу Ріната Ахметова в Донецькій області можна дізнатися з новин на нашому сайті, а також у розділі «Онлайн допомога».