Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Почуваюся набагато краще»: 17-річна поранена дівчина з Чернігова пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

11.06.2024

17-річна Вікторія з Чернігова перебувала у гуртожитку та збиралася на лекції, коли ворог вчергове жорстоко обстріляв місто. Внаслідок двох вибухів дівчина отримала серйозні травми, які значно вплинули на її здоров’я та психоемоційний стан. Нещодавно Вікторія пройшла курс фізичної та психологічної реабілітації у санаторії на Закарпатті, забезпечений Фондом Ріната Ахметова.

«Фізично почуваюся набагато краще! Я можу бігати, пригати, а раніше — десь швидше пройду і паморочилося в голові. Тут надають дуже гарну допомогу. І морально, коли тебе люди підтримують, зустрічають з посмішкою, це теж допомагає. Я дуже вдячна Рінату Леонідовичу і його Фонду. Це людина з добрим серцем. Упевнена на мільйон відсотків, що йому це добро повернеться», — передає Вікторія.

Її мама Юлія у той день була на роботі. Дізнавшись про «приліт», одразу зателефонувала доньці, але та довго була не на зв’язку. Коли Віка передзвонила, вона не хотіла зізнаватися про свій справжній стан: мовляв, просто злякалася. Юлія дізналася, що доньку повезли до лікарні, та поїхала за нею.

«Медсестра порадила нам звернутися до Фонду Ріната Ахметова. Коли доньці стало легше, я зателефонувала. Нам запропонували путівку. Вона дуже зраділа. Велике спасибі Рінату Ахметову та його команді за допомогу у біді таким людям, як ми», — не стримуючи сліз каже Юлія.

Вікторія потроху відновлюється. Вона має багато планів на життя, мріє навчатися і працювати, допомагати людям. Найбільше мама і донька вірять у перемогу. Свою історію Віка завершує словами: «Слава Україні!»

У рамках програми «Рінат Ахметов Дітям. Лікування та реабілітація поранених дітей» Фонд надає допомогу дітям, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

З 2014 року Фонд Ріната Ахметова надав допомогу з лікування та реабілітації понад 11 тисячам українців.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).