Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Почути світ: чудовий подарунок для Роберта Довгалюка

03.02.2020

Роберту Довгалюку з Маріуполя лише три рочки. З народження малюкові встановили діагноз «двостороння сенсоневральна глухота».

–Я виховую дитину сама. Всі доходи – моя пенсія по інвалідності та допомога на синочка. Роберт відвідує дошкільну групу при школі-інтернаті для слабочуючих, – розповіла мама Надія Ігорівна.

Діагноз дитини став для мами малюка ударом. 

– Тому коли лікарі сказали про слухопротезування, я вирішила не втрачати надію. Адже це дозволило б Роберту соціалізуватися в суспільстві, підготуватися до школи, відчути себе повноцінним, – додала жінка.

На заклик про допомогу сім'ї Довгалюк відповів Фонд Ріната Ахметова. Роберт став одним із учасників проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Буквально днями хлопчикові видали високочутливий слуховий апарат.

– Велика подяка Рінату Леонідовичу за допомогу дітям, – каже Надія Довгалюк

Як отримати допомогу за проєктом

З 1 січня 2020 року допомогу у слухопротезуванні за проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» можуть отримати хлопчики та дівчатка, які живуть по всій Україні. Претендувати на участь у проєкті можуть дітки з хворобами слуху віком до 7 років. Звернутися по допомогу в слухопротезуванні можуть сім'ї, які відносяться до наступних категорій:

- багатодітні або неповні сім'ї;

- дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ);

- діти-сироти та діти під опікою;

- сім'ї, в яких виховується більш ніж одна тяжкохвора дитина;

- сім'ї, що складаються з двох і більше інвалідів.

Детальніше про діючі проєкти Фонду можна дізнатися, звернувшись на гарячу лінію за телефоном 0 800 509 001.