Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Почути рідні голоси

27.09.2019

Сестри-близнючки Вероніка та Вікторія з Донецької області з’явилися на світ раніше терміну. Вагу дівчаток лікарі назвали критичною: перша важила 1,2 кг, а друга ще менше, лише 0,7 кг. Тому обох відразу ж помістили в реанімацію. Організм Вероніки виявився стійкішим – за тиждень вона почала набирати вагу та розвиватися. Віці ж довелося надовго залишитися в лікарні.

«Загалом дочка провела в клініці чотири місяці. Віка була такою слабкою, що могла дихати лише завдяки кисневій підтримці. Крім того, виявилося, що в лікарні їй занесли інфекцію, з якою я боролася ще півроку після виписування», – розповіла мама Олена Олександрівна.

Коли Віці виповнилося півроку, мама помітила, що дочка не реагує на звуки. Тоді лікарі запевнили, що це тимчасово. Але йшли місяці, проте стан залишався незмінним. В однорічному віці дитині поставили діагноз «глухота», гостро постало питання про якісний слуховий апарат.

«Я виховую дочок сама. Рахую кожну копійку, але навіть усіх наявних коштів не вистачило б на такий апарат. Дякую Фонду Ріната Ахметова, куди я звернулася по допомогу. На мою біду відгукнулися негайно», – подякувала Олена Олександрівна.

Фонд Ріната Ахметова з 2007 року допомагає малюкам із проблемами слуху. Завдяки проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» деякі малята вперше почули голос мами. Загалом за минулий час Фонд допоміг встановити 153 високочутливих слухових апаратів.

«Рінат Ахметов – Дітям. «Тепер я чую»: як отримати допомогу за проектом

У рамках проекту допомогу можуть отримати діти з нововиявленою туговухістю I–IV ступеня віком від 0 до 5 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Харківській областях із найбільш соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.