Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Почути голос мами. Як допомогти дитині повернути слух

17.10.2019

 

Маленька Вероніка Короткова з Краматорська з’явилася на світ чотири роки тому. Як згадує мама Наталя Анатоліївна, дочка народилася у належний термін, але самі пологи були вкрай важкими. В наслідку виникла гіпоксія плода.

«До двох років Вероніка розвивалася нормально. Але потім я помітила, що вона ніяк не почне говорити. Коли їй було 2,5 рочки, ми пройшли обстеження в лора, логопеда, невропатолога та педіатра. Усі вони запевняли, що дитина розвивається нормально. Але водночас виписали серйозні препарати, які мали посилити мовлення дочки. А за рік медики встановили остаточний діагноз – двостороння нейросенсорна глухота», – розповіла Наталя.

Цього літа батьки Вероніки змогли придбати для дитини слуховий апарат. Але доходів сім’ї вистачило лише на один сучасний прилад. Щоб дівчинка змогла повноцінно розвиватися, потрібен був і другий. Придбати його допоміг Фонд Ріната Ахметова в рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Завдяки цьому проєкту деякі малюки вперше почули голос мами. На сьогодні Фонд допоміг встановити 156 високочутливих слухових апаратів.

«Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую»: як отримати допомогу за проєктом

У рамках проєкту високочутливі слухові апарати можуть отримати діти з нововиявленою приглухуватістю I–IV ступеня віком від 0 до 5 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Харківській областях із найбільш соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.