Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Після війни потреба в гуманітарній допомозі не зникне — КМІС

24.06.2015

Згідно з даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного на початку червня 2015 року, жителі не підконтрольних Україні територій Донбасу вважають, що після закінчення бойових дій потреба в гуманітарній допомозі виникатиме насамперед. На другому місці — відновлення та ремонт житла, інших споруд та інфраструктури, на третьому — забезпечення робочими місцями. Про це стало відомо під час презентації соціологічного дослідження КМІС для Гуманітарної мапи потреб Штабу Ріната Ахметова.

Міжнародні організації підкреслюють, що гуманітарна допомога дуже важлива сьогодні.

«Ми вважаємо, що ситуація на Донбасі вкрай погіршилася останнім часом — з обох боків лінії зіткнення гинуть люди, зруйнована інфраструктура, є проблеми з різними комунікаціями. Ми тісно співпрацюємо з українським Червоним Хрестом, але я змушений визнати, що нам важко відповідати на нові потреби та проблеми мирних жителів Донбасу. Тому вважаю, що зараз гуманітарна допомога благодійних організацій є вкрай важливою. Наскільки я знаю, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова активно працює в цьому напрямку й надає жителям Донбасу всю можливу допомогу. Штаб Ахметова намагається максимально допомогти людям, й обсяги цієї роботи вражають», — заявив глава делегації Міжнародного Червоного Хреста в Україні Ніколас Флері під час обговорення дослідження КМІС.

Згідно з даними дослідження, на сьогодні 52% опитаних потребують медикаментів, 41% — продуктів харчування, 34% — побутових товарів. Найбільш проблемна ситуація — у Стаханові, Ровеньках і Дзержинському. У Стаханові 80% опитаних заявили, що потребують харчування, медикаментів, засобів гігієни, — повідомила експерт КМІС Дарина Пирогова під час презентації соціологічного дослідження.

Гуманітарна мапа ситуації та потреб Донецької та Луганської областей була розроблена на замовлення Гуманітарного штабу Ріната Ахметова й «Допоможемо ТВ». В основі мапи — дані соціологічного дослідження КМІС, проведеного 2–14 червня 2015 року. Було опитано 2101 респондента.