Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

“Підтримка для тих, хто мріє прийняти дитину, і для нових фахівців у територіальних громадах”. Як пройшла презентація нового довідника для майбутніх батьків “Кроки до дитини”

03.04.2023

31 березня 2023 року завершилася презентація нового довідника для майбутніх батьків від Фонду Ріната Ахметова “Кроки до дитини”.

На онлайн-захід: «Кроки до влаштування дитини. Як стати успішними батьками. Презентація нового довідника» зареєструвалося близько 110 осіб.

До трансляції долучилися 90 працівників соціальних служб, служб у справах дітей, батьків-опікунів, вихователів ДБСТ та усиновителів.

Спочатку спікерка заходу Наталія Басараб (тренерка Київського міського центру соціальних служб) презентувала новий довідник для майбутніх батьків “Кроки до дитини” від Фонду Ріната Ахметова.

 

Як мама-вихователька з великим досвідом роботи та тренерка, Наталія додала власні враження: "Кроки до дитини" - я б назвала біблією для майбутніх батьків, - резюмувала тренерка Наталія Басараб. - Покроковою інструкцією до втілення мрії усиновити дитину. По ньому можна спокійно, врівноважено крокувати по кожному з етапів влаштування дитини в сім'ю.

Але він корисний не тільки для батьків, але й для нових фахівців, які перебувають у новостворених територіальних громадах. Тут є всі корисні посилання на закони та постанови, на перелік документів, на реєстрацію в "Дії". Все це допоможе фахівцям проводити консультації з майбутніми батьками цікаво та інтерактивно, із залученням сучасних технологій".

В обговоренні взяли участь очільниця Закарпатської служби у справах дітей Світлана Якімеліна, тренерка Запорізького обласного центру соціальних служб Карина Шашмурина, мама-усиновителька та опікун Марина Сноз.

Після презентації Довідника експерти відповідали на чисельні запитання учасників заходу. Питання учасники записували ще в анкеті реєстрації, тому програма “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” мала можливість розподілити питання відповідно до рівня того чи іншого експерта.

Після завершення заходу програма “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” отримала велику кількість подяк від учасників:

“Дякуємо спікерам за змістовну доповідь!” (Анна).

“Дякую, отримала відповідь на своє запитання!” (Надія).

“Дякую, було дуже цікаво!” (Світлана).

“Дуже корисна зустріч, дякую!” (Олена).

“Дуже подобаються зустрічі, які проводить “Сирітству-ні!”, кожного разу чекаю з нетерпінням!” (Любов Курта, мама ДБСТ).

Після завершення учасники отримали електронний сертифікат слухача.

Під час заходу онлайн-версія довідника “Кроки до дитини” була завантажена у вайбер-групу для подальшого обговорення. Учасникам запропоновано поділитися власними враженнями, або запропонувати, що треба додати, або змінити у Довіднику. 

Програма “Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!” чекає пропозиції до 7 квітня, їх можна надіслати на електронну пошту з темою “Довідник. Пропозиції”: [email protected]

Відео-версію заходу викладемо наступного тижня, про що обов'язково повідомимо у новинах.

Слідкуйте за нашими публікаціями та до наступних зустрічей!