Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Перші зустрічі наставників із дітьми зі Святогірська

30.11.2016

Цього тижня у святогіському центрі соціальної реабілітації дітей-сиріт «Смарагдове місто» відбулося знайомство трьох пар «наставник-вихованець». Зустріч організована Фондом Ріната Ахметова в межах проекту «Наставництво».

«У святогірському інтернаті виховуються діти-переселенці. З Авдіївки, Тореза, Мар’їнки. Діти травмовані не тільки втратою сім’ї, але і війною. Тому наставникам доведеться виконати складну роботу. Але проектна команда допоможе їм вибудувати найбільш довірчі й ефективні взаємини з дітьми», – пояснює Катерина Степаніна, координатор проекту «Наставництво» у Святогірську.

Перша зустріч дітей і наставників пройшла в стінах інтернату за участю адміністрації установи і психолога проекту. Наставниками дітей зі Святогірська стали прцівники компанії ДТЕК і ПУМБ. Їх підібрали для дівчаток 12–15 років.

«Знайомство дітей зі Святогірська зі своїми наставниками пройшло успішно. Діти провели екскурсію інтернатом, познайомили наставників із вихователями та директором їхньої школи. А головне – домовилися про наступну зустріч», – розповідає Вікторія Чагалян, менеджер проекту «Наставництво».

Фонд Ріната Ахметова продовжує підготовку наставників у межах проекту. Для них проводяться групові тренінги та індивідуальні консультації. На сьогодні сформовано 6 пар «наставник-вихованець». Ще 41 наставник пройшов усі етапи відбору й очікує знайомства зі своїми підопічними.

Проект «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова запущено 2016 року. Основна мета – допомога дитині-сироті в підготовці до самостійного життя після закінчення інтернату. Розвиток її потенціалу, визначення життєвих цілей, формування людських взаємин, культурних і моральних цінностей за участю наставника – дорослої людини з життєвим досвідом, яка добровільно згодна навчити дитину.