Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Перша автоколона 17-го Гуманітарного рейсу Ахметова вирушила до Донецька

03.04.2015

Сьогодні, 3 квітня, перша автоколона 17-го рейсу Гуманітарного штабу Ріната Ахметова виїхала із Дніпропетровська до Донецька. 39 великовантажних автомобілів везуть на Донбас 743 тонни продуктів: цукор, борошно, вівсяні пластівці, пряники, кільку, тушонку, соняшникову олію, згущене молоко, крупи й дитяче харчування. Із цих продуктів волонтери в Донецьку сформують 41 тисячу наборів виживання.

Гуманітарна допомога, яку везе автоколона 17-го Рейса, призначена для мирних жителів Донбасу, котрі перебувають у зоні АТО, і для переселенців, які проживають на території Донецької та Луганської областей, підконтрольній українській владі.

«Відповідно до завдання, поставленого перед нами Рінатом Ахметовим, ми розподіляємо допомогу серед цільових категорій дорослого та дитячого населення. Збільшення інтенсивності доставляння продуктів харчування у квітні дозволить нам у травні розширити в деяких місцях категорії видавання, а в деяких містах відкрити нові пункти видавання, і збільшити кількість мирних жителів, які отримують нашу допомогу, — розповідає Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. — Ми вже отримали наказ Міністерства соціальної політики про визнання нашого вантажу гуманітарним, також ми вислали відповідні повідомлення до Дніпропетровської обласної адміністрації, до МВС, ДАІ, фіскальної служби. Тобто, витримано всю процедуру, яка має забезпечити доставляння гуманітарної допомоги на Донбас».

Нагадаємо, всього у квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити мирному населенню Донбасу 500 тисяч наборів для виживання і 30 тисяч дитячих наборів. Для цього упродовж місяця на Донбас вирушать 10 автоколон — 8 до Донецька і 2 колони до Маріуполя.