Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Перевірки місць проживання переселенців: стали відомі нові подробиці

18.04.2018

Внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зараз перевіряють за місцем проживання раз на півроку й тільки в тому разі, якщо переселенець отримує пенсію або соціальні виплати. Про це повідомила заступник начальника відділу Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Світлана Городчикова.

«Сьогодні всі, хто став на облік як внутрішньо переміщена особа, отримують соціальні виплати, виплати відновлені. У заяві про взяття на облік кожна ВПО має вказати адресу зареєстрованого місця проживання і фактичного місця проживання», – говорить вона.

«Факт проживання інспектується тільки в разі отримання соціальних виплат. Якщо особа просто зареєстрована, наприклад, звернулася в міграційну службу для вклеювання фото в паспорт, її проживання на буде інспектуватися. Контроль покладено на органи соціального захисту населення», – додала Городчикова.

Вона уточнила, що фактичне місце проживання переселенців зараз перевіряють раз на 6 місяців. «Якщо людину не застали за місцем фактичного проживання, соціальний інспектор все одно складає акт обстеження матеріально-побутових умов, де позначає, що людини немає за місцем фактичного проживання, і залишає повідомлення про потребу впродовж 3 робочих днів з'явитися ВПО за місцем фактичного проживання [в орган соцзахисту] для проходження фізичної ідентифікації», – розповіла вона.

Також Світлана Городчикова повідомила, що на дому не перевіряють переселенців, які пройшли ідентифікації в Ощадбанку.

ДЖЕРЕЛО