Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Переселенцям збільшили виплати

17.01.2018

Сьогодні, 17 січня, на засіданні Кабінету міністрів України ухвалено постанову, якою підвищується розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг, дітям, особам, які отримують пенсії, та збільшений граничний розмір соціальної виплати на сім'ю. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Постановою підвищується розмір допомоги особам, які отримують пенсії, та сім'ям, у складі яких є діти (на кожну дитину) до 1000 грн на місяць. Також, для всіх без винятку сімей вимушених переселенців збільшується граничний розмір загальної суми допомоги до 3000 грн в місяць, і до 5000 грн – для багатодітних сімей», – сказав Рева.

До підвищення допомога призначалася на сім'ю і виплачувалася кожному з її членів для непрацездатних осіб (пенсіонери, діти) – 884 грн на одну людину. Водночас сумарно на сім'ю переселенців допомога не могла перевищувати 2400 грн.

У вересні 2017 року збільшено загальний розмір адресної допомоги лише для сімей, в складі яких є особа або дитина з інвалідністю: тепер сумарно на сім'ю – до 3400 грн (тому що допомога особам з інвалідністю прив'язана до розміру прожиткового мінімуму).

У Міністерстві соціальної політики також повідомили, що зараз готується проект змін до Положення про порядок призначення субсидій. Зокрема, субсидії будуть призначатися на підставі декларування ними повного складу сім'ї без потреби реєстрації та без договору оренди житлового приміщення.

ДЖЕРЕЛО