Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Переселенцям припиняють виплати й перевіряють законність довідок – ЗМІ

21.02.2016

Як повідомляє «Донбас SOS», Мінсоцполітики розповсюдило в обласні Управління праці та соцзахисту населення лист (№ 672/0/10–16/081 від 16.02.2016 «Про Посилення контролю за виплатами») з переліком переселенців, яким анулюють довідки ВПО.

Міністр соцполітики Павло Розенко прокоментував цю інформацію на своїй сторінці у фейсбуці. Його відомство дійсно спільно зі СБУ проводить роботу з припинення незаконних соціальних виплат переселенцям. «На підставі даних СБУ ми будемо й надалі перертвати виплати деяким громадянам, щодо яких є обґрунтовані підстави сумніватися в місці їхнього проживання», – заявив Розенко.

Вже стало відомо, що за цими списками приблизно 19 тис. осіб у м. Запоріжжя та 12 тис. у м. Харкові в терміновому порядку знімають з обліку ВПО. Такі ж сигнали надходять із Дніпропетровська, Маріуполя, окремих районів Луганської області.

Щодо виплат Розенко заявив, що «йдеться не про скасування виплати, а про її призупинення. Якщо надійде інформація від міграційної служби або сама людина звернеться до управління соцзахисту з тим, що СБУ помилилося – ми відразу відновимо всі виплати».

ДЖЕРЕЛО