Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Переселенцям: Особливості отримання соціальної допомоги (Інфографіка)

25.10.2017

Згідно зі змінами в порядку виплат соціальної допомоги переселенцям, визначених Постановою № 689 від 13 вересня 2017 року: змінено розмір допомоги для осіб з інвалідністю, збільшений граничний розмір депозиту за наявності якого не призначається допомога, скасовані чергові (планові) перевірки для тих пенсіонерів, які пройшли ідентифікацію в АТ «Ощадбанк» і інше. Про це повідомляють «Донецкие новости», цитуючи громадську організацію «Донбас-SOS», яка підготувала інструкцію для громадян, які перемістилися з тимчасово непідконтрольної українській владі території Донбасу та хочуть отримувати соціальну допомогу.

Важливо. Зазначається, що перевірки в порядку призначення (поновлення) виплат не скасовані.

Також виплата не призначається тим, кому допомога була зупинена у зв'язку з непрацевлаштуванням упродовж 4 місяців.

Для переселенців і надалі проводиться ідентифікація у відділеннях «Ощадбанку».Для цього власникам електронного пенсійного посвідчення необхідно з'явитися у відділення «Ощадбанку» перші 2 рази – що 6 місяців, далі – що 12 місяців.

Пенсіонери-власники звичайних карток мають проходити ідентифікацію що 3 місяці з дня відкриття рахунку або з дня попередньої ідентифікації.

Зверніть увагу! Як повідомляє сам «Ощадбанк», він інформує смс на телефон власника картки не пізніше, ніж за місяць до необхідної явки. Звертайте увагу на правильність зазначеного вами контактного номера та на вхідні повідомлення.

Важливо. Юристи підкреслюють, що СМС-інформування є нагадуванням, якщо вам не прийшло СМС, а вашому сусідові прийшло – це не означає, що потрібно їхати і вам. Не забувайте самостійно стежити за термінами, тому що у кожного він індивідуальний.

Недавні зміни в підзаконні акти змінили порядок ідентифікації осіб з інвалідністю I групи і осіб, які за висновком комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги. За інформацією від Мінсоцполітики таку ідентифікацію повинні проводити соцпрацівники, а виплати – за письмовою заявою особи через «Укрпошту» з доставкою додому.

ДЖЕРЕЛО