Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Переселенців позбавлятимуть допомог і пенсій за даними Держприкордонслужби

25.05.2016

Переселенці, які своєчасно не повернуться на підконтрольну Україні територію з непідконтрольної території, будуть позбавлені виплат, зокрема й пенсій. Про це заявив міністр Андрій Рева в інтерв’ю «Українській правді», повідомляє Урядовий портал.

За словами міністра, прикордонна служба буде повідомляти про дату в’їзду / виїзду переселенців.

«Сьогодні є доступні і прості способи контролю за переміщеними особами, тим більше що Державна прикордонна служба не тільки уздовж периметру держави контролює виїзд громадян, а й на лінії розмежування. Тому, якщо нам треба взяти інформацію про ту чи іншу особу, ми можемо звернутися до Державної прикордонної служби і нам повідомлять, що ця людина виїхала на неконтрольовану територію. Далі починає діяти 60-денний термін. Якщо упродовж 60 днів особа не повертається, тоді можна скасовувати цю довідку. Тобто можливість електронного контролю, а не змушуючи людей ходити кудись, створюючи їм додаткові життєві проблеми», – сказав Андрій Рева.

Під час ведення електронного реєстру Пенсійний фонд буде обмінюватися даними з Державною прикордонною службою. У свою чергу, у разі перетину лінії розмежування прикордонна служба буде бачити, що особа отримує пенсію або соціальні виплати, і, відповідно інформуватиме, якщо особа покине територію України. Якщо особа не повернеться на територію, підконтрольну Україні у визначений законом термін, дію довідки переселенця буде припинено.

ДЖЕРЕЛО