Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Переселенці в Києві, Харкові та Львові можуть безплатно освоїти IT-професію

25.02.2016

Відразу у трьох містах України програмісти-ентузіасти із товариства Kottans запускають безплатні курси із фронтенду (JavaScript). Навчання стартує у квітні на базі місцевих IT-компаній. У групи будуть набирати по 30 осіб. Подати заявку можна вже зараз на сайті спільноти. Про це пише Переселенець UA.

Щоб потрапити на курс, потрібно виконати тестове завдання. За словами представника «коттанів» Артема Сичова, тестові завдання можна розв’язати, спираючись на базові шкільні знання і просунуте вміння гуглити. Матеріали для навчання також розміщені у відкритому доступі, так що всі охочі можуть навчатися самостійно.

Курс призначений для тих, кому цікаве програмування, хто хоче зростати й розвиватися. На Frontend-курсі студенти отримають вступні знання з HTML/CSS, базові із JS, знайомство з React, Angular, Ember, Node, Building API, Testing in JS тощо. Всі теоретичні відомості будуть закріплюватися практичними заняттями. Курс триватиме кілька місяців. Заняття проходять 2–3 рази на тиждень вечорами.

Це не перші безплатні курси Kottans. Раніше програмісти вже провели чотири курси Ruby/Ruby on Rails, курси із C#, .NET і Erlang. І фронтенд (JavaScript) вже викладали два рази. За словами Артема, приблизно 50% студентів вже працюють в IT на момент вступу, однак після закінчення курсів багато хто змінює технологію, з якою працює. Ще приблизно 30% – студенти.

«Наші випускники працюють в Google, Amazon, eBay, Materialise, RailsReactor, Aejis, RubyRiders, активно беруть участь у житті ком’юніті, беруть участь у конференціях, організовують їх», – розповів Сичов. За його словами, конкурс зазвичай становить приблизно 10 осіб на місце. На останній курс спільноти із C# надійшло 400 заявок, з яких відібрали 30 студентів. Втім, до кінця зазвичай доучуються лише 10–15 осіб.

ДЖЕРЕЛО