Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Пенсіонерів-переселенців хочуть змусити що три місяці проходити ідентифікацію

05.12.2016

На сайті Пенсійного фонду України опубліковано новий проект «Постанови КМУ «Про внесення змін до пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637». Документ зобов’язує переселенців що три місяці проходити фізичну ідентифікацію в «Ощадбанку». Про це пише «Вчасно».

Якщо проект буде прийнято, то в разі нез’явлення переселенця на «ідентифікацію» для отримання електронного пенсійного посвідчення, «Ощадбанк» припинятиме соціальні виплати переселенцю.

«Фізична ідентифікація клієнта в установах публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» для отримання ним в установленому порядку електронного пенсійного посвідчення здійснюється що три місяці з дня відкриття рахунку», – йдеться в проекті.

Документ підписано прем’єр-міністром України Гройсманом.

Громадська організація «Донбас-SOS», яка опікується захистом прав вимушених переселенців, уже заявила, що подібні дії з боку влади є дискримінацією ВПО, а також призведуть до зупинки соціальних виплат для людей похилого віку, маломобільних пенсіонерів і інвалідів, оскільки для таких людей проходжень ідентифікацій стане серйозною проблемою.

Активісти звернулися до влади країни з вимогою відхилити проект.

ДЖЕРЕЛО