Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Пам'ятаю вогняну комету, яка летить в моє вікно»: мешканка Дніпра розповіла про удар по будинку і допомогу від Фонду Ріната Ахметова

24.01.2023

73-річна Ольга Назарова — мешканка того самого будинку в місті Дніпро, в який 14 січня влучила російська ракета, зруйнувавши десятки квартир та забравши життя 45 людей. Жінка вижила дивом. Фонд Ріната Ахметова планує надати Ользі Назаровій допомогу в лікуванні, реабілітацію та психологічну допомогу.
 
Під час вибуху на неї впала важка віконна рама. Ольгу Іванівну, яка довгий час була непритомна, знайшов сусід. Її доправили до лікарні з сильними забоями, складною травмою руки та травмованою щелепою.  
 
«Я побачила вогняну... Це навіть не куля, а як вогняна величезна комета, що ричить та летить під кутом шістдесят градусів до мене у вікно. Далі я нічого не пам’ятаю. Коли я прокинулася у трьох метрах від вікна, на мені лежала розбита рама. Із двору лунали жіночі крики, весь двір плакав», — згадує жінка.  
 
Наразі Ольга Іванівна перебуває під наглядом сімейного лікаря та хірурга. Попереду — лікування та реабілітація після пережитого. 
 
«Фонду Ріната Ахметова велике спасибі. Завжди на нього дивилася з повагою. Мені зателефонували, запропонували і психологічну підтримку, і відправити в санаторій на пару тижнів, щоб я там отямилася», — ділиться жінка.