Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

П’ята автоколона 19-го Гуманітарного Рейсу Ріната Ахметова прямує до Донецька

20.05.2015

Вранці 20 травня з Дніпропетровська до Донецька вирушила п’ята автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів Донбасу, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

31 великовантажний автомобіль везе 620 тонн продуктів.

Цукор, крупу, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, олію соняшникову, згущене молоко, сіль, консерви із сардин і паштет доставлять для формування 50 тисяч оновлених наборів виживання для мирного дорослого населення.

Також до складу вантажу включено дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі суміші та каші, вівсяні пластівці для формування 13,5 тисяч дитячих наборів.

Гуманітарний вантаж, який їде сьогодні на Донбас, відповідає всім нормам якості та має реєстрацію в Міністерстві соціальної політики.

«На тлі закриття низки торговельних мереж на не підконтрольній Україні території проблема з продуктами там дедалі гірша. Гуманітарний штаб на цьому тлі розуміє свою відповідальність і буде доставляти продукти регулярно і в тому обсязі, у якому необхідно. Ріната Ахметов неодноразово заявляв, що допомогу будуть доставляти стільки, скільки знадобиться», — прокоментував відправлення машин із продуктами волонтер Гуманітарного штабу Максим Ровінський.

З урахуванням цієї колони цього тижня Гуманітарний штаб планує відправити до Донецька 2 автоколони 19-го Рейсу з продуктами для формування 135 тисяч дорослих наборів виживання і 13,5 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

Всього у травні заплановано доставити продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення.