Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

П’ята автоколона 19-го Гуманітарного Рейсe Ріната Ахметова прибула на «Донбас Арену»

20.05.2015

20 травня, о 19:30, до логістичного центру Гуманітарного штабу на стадіоні «Донбас Арена» в Донецьку прибула п’ята автоколона 19-го Рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів Донбасу, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

31 фура доставила 620 тонн продуктів для формування 50 тисяч дорослих і 13,5 тисяч дитячих продуктових наборів.

Для оновлених дорослих наборів виживання завезли цукор, крупу, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, олію соняшникову, згущене молоко, сіль, консерви із сардин і паштет. У дитячі набори увійдуть дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі суміші та каші, вівсяні пластівці.

Вже сьогодні волонтери ФК «Шахтар» розпочнуть розвантажувати продукти й формувати продуктові набори, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу».

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова відповідає всім нормам якості, і перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога.

З усіма необхідними пропускними документами автоколона сьогодні пройшла українську митницю і всі блокпости. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

З урахуванням цієї колони цього тижня Гуманітарний штаб планує відправити до Донецька 2 автоколони 19-го Рейсу з продуктами для формування 135 тисяч дорослих наборів виживання і 13,5 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

На сьогодні працюють понад 60 пунктів видавання допомоги від Штабу Ріната Ахметова в містах Донецької та Луганської областей як у зоні АТО, так і на підконтрольній Україні території, а також у містах на лінії зіткнення.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й далі забезпечує продуктовими наборами мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення, і всього у травні планує доставити продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів.