Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів» за два тижні набрав майже 400 000 переглядів

20.04.2020

Загроза епідемії коронавірусу та карантин поставили світ і Україну перед новими реаліями, що змінили звичний хід життя. Багато в чому це стосується освіти, в першу чергу шкільної. Спілкування в чатах не найкращий варіант. Щоб зробити процес викладання зручним і комфортним як для вчителя, так і для учнів, Фонд Ріната Ахметова спільно з Міністерством цифрової трансформації створили освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». Майже 400 тисяч переглядів на Facebook и Youtube за два тижні підтвердили актуальність цієї теми.

- Він дуже своєчасний. Адже саме тут і зараз педагоги можуть освоїти декілька онлайн-платформ, протестувати їх і вибрати найзручніші. І після карантину ці навички будуть корисні не лише вчителям і дітям, але також батькам, – упевнена Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

У серіалі йдеться про платформи для вчителів і учнів, а також про набір сервісів і специфіку їх використання: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та інших. Це виявилося просто і цікаво. Своїми враженнями поділилася вчителька старших класів одного з київських ліцеїв Олена Гуменюк:

- Я спершу вирішила для себе, що буду дивитися поступово, по одному фільму в день. Подивилася першу серію, а потім відразу шість. Дійсно, вони були дуже потрібні педагогам.

При дистанційному навчанні весь процес викладання відбувається онлайн. Тільки вчительський стіл тимчасово перетворився на монітор. Для самих школярів перехід в онлайн став навіть захоплюючим.

- Знадобилось дізнатися багато нового про платформи, але це не найскладніше, – розповіла дев'ятикласниця Катерина.

Серіал є унікальним не тільки тому, що був створений лише за 72 години, але й насамперед за  форматом. Це цикл відеороликів за участю педагогів і експертів, які користуються різними сервісами дистанційного навчання.

- Допомога Фонду Ріната Ахметова для реалізації цього проєкту була суперсвоєчасною. Фонд дуже швидко відреагував на актуальність цієї теми для вчителів І допоміг з усіма організаційними питаннями. Без його допомоги ми б не змогли так швидко втілити цей проєкт в життя, – підкреслила Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції.

Крім того, Фонд Ріната Ахметова спільно з футбольним клубом «Шахтар» і Мінцифрою створили освітній серіал «Діджитал-фізкультура для школярів за участю зірок спорту».

Блискуча четвірка ведучих – гравці футбольного клубу «Шахтар» Андрій Пятов і Сергій Кривцов, а також зірки гумористичного проєкту «Мамахохотала-шоу» Євген Янович і Олег Маслюк – легко та весело поділилися найрізноманітнішими знаннями: від секретів розминки та правил присідань до йоги і кіберспорту.