Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Осіння зміна дитячого табору від Фонду Ріната Ахметова розпочалася!

24.10.2022

Фонд Ріната Ахметова оголошує про старт нової зміни дитячого табору. Основною метою проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України. Осіння зміна» є психологічна реабілітація та повноцінний відпочинок дітей віком 8–14 років, які постраждали від війни в Україні.

«Дві цьогорічні літні зміни табору Фонду отримали багато позитивних відгуків як від юних учасників, так і від їхніх батьків. Тож було прийнято рішення підтримати дітей і провести ще одну зміну восени», — розповіла Ірина Блажан, головний директор програм Фонду Ріната Ахметова.

Ірина Блажан зазначила, що перші дві зміни продемонстрували також позитивні зрушення у поведінці дітей. Дієві методики, яких навчили психологи Фонду, допомогли дітям стати більш впевненими. Вони перестали боятися гучних звуків, грому і, головне, почали усміхатися і сміливо дивитися в майбутнє.

Проєкт дарує дітям не тільки відпочинок, гарний настрій, позитивні емоції, але й надихає їх на творчість, навчання і спілкування з однолітками, що вкрай важливо в непростий час. Досвідчені психологи Фонду, які пройшли спеціальний курс «Травма війни», допомагають дітям позбутися страхів, знизити тривожність і підвищити впевненість у собі.

Крім того, на учасників осінньої зміни чекають цікаві майстер-класи, тренінги, розвиваючі ігри та захопливі квести. Школярі навчатимуться працювати в команді, долати труднощі, розробляти стратегії, планувати, а також дізнаються багато цікавого про світ професій.

Сьогодні Рінат Ахметов — єдиний благодійник в Україні, який системно й масштабно допомагає дітям. За час існування цього проєкту професійну психологічну допомогу та оздоровлення отримали понад 4600 дітей зі всієї країни. За програмою «Рінат Ахметов — Дітям» за 17 років підтримку отримали понад 5 млн дітей.