Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Опорні лікарні Донбасу отримали паливо від Фонду Ріната Ахметова та компанії «Паралель»

01.05.2020

Вчора Фонд Ріната Ахметова спільно з компанією «Паралель» передав паливо Маріупольській міській лікарні № 4 імені І.К.Мацука.

Директор медичного закладу Володимир Жигилій подякував за надану допомогу і зазначив, що вона дуже потрібна.

– Це паливо дозволить нам заправити машини, які задіяні в боротьбі з COVID-19, – сказав лікар.

Раніше газом, бензином і дизельним паливом були забезпечені інші державні медичні установи в Маріуполі, Костянтинівці, Кураховому, Волновасі, Лисичанську, Сєверодонецьку, Новопскові та Новоайдарі.

– У період пандемії лікар, який вчасно приїхав, вчасно привезені ліки й експрес-тести – це не лише порятунок життя людини, але й запобігання поширенню коронавірусу, – сказала Світлана Бишова, генеральна директорка компанії «Паралель».

Для оперативної та масштабної допомоги країні в боротьбі з епідемією коронавірусу Рінат Ахметов об'єднав всі свої активи.

– Фонд Ріната Ахметова в партнерстві з групою компаній SCM робить все, щоб зупинити COVID-19 в Україні та містах присутності підприємств групи. Медикам передаються великі партії обладнання, засобів індивідуального захисту та експрес-тести. Ще одна важлива потреба – паливо, витрата якого у медичних установ після початку карантину значно зросла, – сказала Наталя Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19.

Для цього він об’єднав усі ресурси – благодійного Фонду, ФК «Шахтар», компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM для допомоги Україні.

Фонд Ріната Ахметова придбав для всієї країни 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус. Вони передані до Стабілізаційного фонду, ініційованого Президентом України, і наразі надходять у регіони.

Ще в лютому, за особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд першим у країні відреагував на світовий виклик загрози епідемії коронавірусу. Вже закуплено та передано МОЗ обладнання для ефективного лікування ускладнень COVID-19 – висококласні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) SERVO-I UNIVERSAL і SERVO AIR шведського виробництва та кисневі концентратори.

Зокрема, апарати ШВЛ від Фонду встановлено в Полтавській обласній інфекційній лікарні, Рівненській центральній міській лікарні та Закарпатській обласній лікарні. У названих лікарнях Полтави та Рівного встановлено кисневі концентратори для ШВЛ. Окремо концентратор від Фонду передано до Волинської обласної інфекційної лікарні. Медзаклади, що вже одержали обладнання від Фонду, визначало Міністерство охорони здоров’я України.

Фонд також придбав засоби індивідуального захисту для українських медиків: унікальний ізолювальний мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих EgoZlin biobag EBV, захисний біологічний та протихімічний костюм із фільтрувально-вентиляційною установкою EOBO-20 EgoZlin, захисні одноразові комбінезони від хімічних засобів, інфрачервоні термометри з лазерною указкою, багатошарові респіратори, захисні маски, окуляри.

Ще 22 апарати ШВЛ встановлено в автомобілях неонатальної швидкої допомоги, переданих Фондом у всі області за проєктом «200 швидких для України».

17 квітня Фонд передав для Маріупольської філії Донецького обласного лабораторного центру МОЗ України аналізатор проб QuantStudio ™ 5 в комплекті з тест-системою SARS-CoV-2 onestep RT-PCR, CE-IVD і боксом біобезпеки E Series 120 cm, MSC-IIA-E120 , Metisafe.

23 квітня Фонд Ріната Ахметова передав Інституту серця Міністерства охорони здоров'я України сучасний аналізатор проб на коронавірус Convergys® PCRtist в комплекті з тест-картриджами. Апарат максимально автоматизовано, що майже повністю виключає вплив людського фактора на процес і результати тестування.

Фонд Ріната Ахметова у співпраці з Мінцифри створили унікальні освітні серіали для педагогів («Карантин: онлайн-сервіси для вчителів») і спільно з ФК «Шахтар» – для школярів («Діджитал-фізкультура для школярів за участю зірок спорту»). Цикли відеокурсів розміщені на сторінці Фонду Ріната Ахметова у Facebook і на Youtube-каналі.

Також Фонд спільно з Міністерством цифрової трансформації, Міністерством охорони здоров'я та Асоціацією анестезіологів України представили новий відеопроєкт «COVID-19: що потрібно знати про роботу апаратів штучної вентиляції легенів». Він покликаний допомогти фахівцям, які будуть або вже застосовують в практиці реанімаційне обладнання для порятунку пацієнтів з ускладненнями коронавирусної інфекції, швидко освоїти принципи роботи сучасної цифрової медтехніки. Серіал буде доступний на YouTube-каналі і сторінках Фонду Ріната Ахметова в соцмережах.

Спільно з телеканалом «Україна» Фонд створив соціальні ролики, що закликають людей похилого віку дотримуватися правила номер один під час карантину – залишатися вдома. У роликах #БатькиВДОМА беруть участь ведучі каналу «Україна» – амбасадори Фонду Ріната Ахметова – Ігор Пупков, Олег Панюта, Григорій Герман, Олексій Суханов і відомий журналіст Савік Шустер.