Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ОНЛАЙН-ТЕСТ. Чи загрожує вам професійне вигорання?

29.06.2015

Місяць тому Гуманітарний штаб Ріната Ахметова запустив онлайн-тест, завдяки якому волонтери та всі охочі можуть виміряти ризик виникнення синдрому професійного вигорання. Його вже встигли пройти 5500 респондентів.

Більше року волонтери всіляких організацій та ініціативних груп виконують складну й масштабну роботу — допомогу мільйонам людей, які опинилися в біді. Вони допомагають переселенцям і тим, хто перебуває в зоні бойових дій. Забезпечують їх їжею, ліками, роботою, психологічною підтримкою тощо. Волонтери роблять усе те, що мала робити держава. Їхня робота складна фізично і психологічно. Вони повністю викладаються.

Багато волонтерів вже дійшли до тієї точки, яка називається «професійним вигорянням». Це сукупність змін в емоційній, фізичній та когнітивній сферах людини, які виникають на тлі постійного стресу на роботі. Профвигорання легко переплутати з хронічною втомою. Однак у разі втоми достатньо трохи відпочити. Професійного вигорання позбутися набагато складніше.

Онлайн-тест, розроблений психологами Гуманітарного штабу, складається з 20 простих питань, які дозволяють оцінити рівень зміни психологічного та фізіологічного стану людини, викликаний складною і стомлюючою роботою. За підсумками проходження, респонденти отримають короткі рекомендації від фахівців Психологічної служби Штабу Ріната Ахметова.

Пройти тест можна тут.