Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Один «дитячий» пакет продуктів на трьох. Історія виживання сім’ї із трьома дітьми з Тореза

13.01.2015

Марина — багатодітна мати-одиначка. В умовах бойових дій їй складно забезпечувати повноцінне харчування своїм дітям. Мама отримала дитячий набір від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, за рахунок якого харчувалися всі діти.

Виділити хвилинку, щоб відповісти на телефонний дзвінок, Марині вдається важко. Троє дітей потребують постійної уваги. Двоє старших, Данило й Дарина, вже ходять до школи, а молодшій Маші — всього рік. Марині коштує неймовірних зусиль утримувати сім’ю одній. Основна стаття витрат родини — харчування. Тут вагомою допомогою для непрацюючої мами став дитячий набір від Гуманітарного штабу.

«Дитячого набору вистачило на кілька тижнів. Один пакет «прогодував» трьох дітей. Я не можу собі дозволити купувати спеціальні дитячі продукти — взагалі немає на це коштів. Дякуємо за вашу допомогу», — каже Марина.

Родині вдається виживати тільки завдяки допомозі сусідів, небайдужих людей, гуманітарної допомоги. «Приносять, хто що може: їжу, одяг дітям, канцелярські товари. Тільки за рахунок цього вдалося зібрати старших до школи, — розповідає Марина. — Якихось запасів із городу та консервації вистачить до середини зими, що робити далі — я не знаю».

За словами Марини, ситуацію могла б врятувати своєчасна виплата допомоги на молодшу дитину, але її жінка не отримує кілька місяців. Виїхати із Донбасу в сім’ї теж немає можливості. «Школа, житло, робота — все це нам навряд чи хтось забезпечить. На пошуки потрібен час, а дітей чимось потрібно годувати», — каже Марина.

Жінка дуже гостро реагує на будь-які питання про свій добробут. Каже, втомилася від безвиході та соціальної незахищеності. У схожій ситуації перебувають тисячі сімей із дітьми на Донбасі.