Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Обсяги гуманітарної допомоги на Донбасі показують масштаб трагедії

11.09.2015

Щомісяця Штаб Ріната Ахметова видає жителям Донбасу 500 тисяч продуктових наборів. Для того щоб забезпечити такий обсяг видавання допомоги, Штаб закуповує обсяги продукції, які з певних позицій можна порівняти з обсягами річного споживання жителями всієї України. Такі обсяги гуманітарної допомоги дуже наочно показують масштаб трагедії на Донбасі.

«У нас у Штабі Ахметова вранці оперативки. Обговорюємо, що будемо додавати до продуктових наборів виживання з настанням холодів. Всесвітня продовольча програма рекомендує додавати серед іншого квасолю. У середньому на місяць ми видаємо 500 тисяч наборів виживання з обох боків лінії зіткнення й на ній. Так от, наша місячна потреба становить річне споживання всієї України до війни», — розповіла на своїй фейсбук-сторінці Наталя Ємченко, член наглядової ради Гуманітарного штабу, директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ.

Продуктові набори, які видає Гумштаб упродовж року, у своєму складі мають 11 найменувань продуктів, які за калорійністю і якістю відповідають усім міжнародним нормам до гуманітарної допомоги.

«Залежно від сезону ми змінюємо склад, для того щоб забезпечити людей максимальним набором калорій і внести різноманітність. Із закупівлі певних видів товарів, наприклад, соняшникової олії або круп, ми один із найбільших покупців в Україні», — розповіла Анастасія Кладова, керівник відділу закупівель Гуманітарного штабу.

За весь час роботи Штаб Ріната Ахметова відправив на Донбас 95 автоколон, 60 тисяч тонн продуктів. Із доставленого обсягу було сформовано та видано 4 млн 420 тисяч дорослих і 323 тисячі дитячих наборів виживання.