Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Обличчя Мирних та історії про героїзм і біль: у Павлограді відкрилася унікальна виставка Гуманітарного штабу

18.05.2018

У Павлограді відкрилася виставка Гуманітарного штабу Ріната Ахметова з унікальними експонатами, що розповідають про щоденну допомогу мирним жителям Донбасу, які проживають на прифронтовій території.

Експозиція, яка відкрилася 18 травня в Народному музеї історії й трудової слави ПрАТ ДТЕК «Павлоградвугілля», розповідає про діяльність найбільшої гуманітарної місії в Україні – Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Це одна з шести постійно активних виставок, представлених в музеях підприємств групи СКМ.

Як заявила фахівець програми Фонду Ріната Ахметова Тетяна Нікітіна, місія Гуманітарного штабу стала дійсно історичною: «Майже чотири роки Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає мирним жителям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Донбасі. За час роботи Штабу вдалося врятувати життя понад мільйона людей! Щодня видаються продуктові набори, надається допомога на лікування та реабілітацію. Про це й розповідає експозиція Гуманітарного штабу в Павлограді».

Один із унікальних експонатів виставки, за її словами, фотокнига «Донбас і Мирні».

«Вона про війну, у якої багато облич, але найчисленніші – це обличчя Мирних. Страждальні обличчя людей похилого віку та дітей. «Донбас і Мирні» – це 11 історій про героїзм, що проявили мирні жителі, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Важливо, щоб голоси цих людей зазвучали та були почуті. Фотокнига, яку видав Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, передана представникам міжнародних місій, посольств і засобів масової інформації. Щоб війна перестала бути безликою машиною смерті, а суспільство не залишалося байдужим до проблем мирних жителів Донбасу. До нашого спільного болю та біди», – зазначила Нікітіна.

Матеріали виставки розповідають про найтрагічніші дні, пережиті мирними жителями та волонтерами Штабу, про унікальну роль Гуманітарного штабу в історії України. Вона допоможе робітникам ДТЕК, їхнім дітям і жителям міста отримувати правдиву інформацію про масштаби важливої та потрібної в цей складний кризовий час допомоги.

Шахтарям Павлограда близька біль земляків, які чотири роки живуть на лінії зіткнення і яким потрібні допомога й підтримка. На Павлоградській землі завдяки Штабу знайшли притулок багато сімей з Донецької та Луганської областей.