Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Новорічні свята для дітей переселенців від Гуманітарного штабу

26.12.2014

21–22 грудня в пансіонатах «Факел» (Бердянськ) і «Ялинка» (Харків), відбулися ранки для 285 дітей переселенців. Діти отримали новорічні подарунки та взяли участь у святкових заходах. Для малюків це заледве не єдина можливість відчути атмосферу прийдешнього Нового Року.

Новорічні клопоти стартували ще в листопаді. Діти почали підготовку до свята з виготовлення прикрас для ялинки і приміщень пансіонату. У «Факелі» працює гурток із малювання та рукоділля. Вік дітей, які відвідують гуртки, від 4 до 16 років. Заняття проходять щодня. Діти долучаються до захоплюючого світу творчості, проявляють і розвивають фантазію, а також знаходять собі нових друзів.

«Малюки майстрували сніжинки, гірлянди, ялинкові прикраси. Водночас вони дуже старалися, оскільки знали, що найкращі їхні роботи будуть використані для прикрашання табору. Для заохочення юних умільців наприкінці кожного тижня ми проводили конкурс на найкращу саморобку», — розповідає керівник гуртка Юлія.

21 грудня в таборі «Факел» відбувся святковий ранок. Дітям вручили солодкі подарунки, різноманітні ігри та одяг, зібраний співробітниками підприємств Групи «Метінвест».

Свято складалося з яскравих концертних номерів, котрі представили творчі колективи ДК «Металург» м. Маріуполя. А бердянська дитяча театральна студія показала казку «Лускунчик».

Однак справжнім захопленням для дітей стала участь у зніманні телевізійної дитячої передачі «Теремок» у рубриці «Клуб чомучок» та інших проектах на «ТВ-Бердянськ».