Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Номер вашої гарячої лінії зараз — перша необхідність у Донецьку, навіть для лікарів!», — онкохвора донеччанка Олена

18.11.2014

Необхідні препарати для післяопераційного відновлення жінці закупив Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Це дозволить підтримати стан упродовж декількох місяців.

Рік тому Олені поставили діагноз «рак молочної залози». До цього ще майже рік лікували кісту. Але результату це не принесло, пухлина прогресувала, і трансформувалася у злоякісну. Олена перенесла операцію з видалення грудей, 3 курси хіміотерапії і 24 сеанси променевої терапії. Зараз її організму необхідне відновлення й підтримувальна терапія. Тому лікарі призначили приймання гормональних медикаментів і препарату, що забезпечує мінералізацію кісток, для запобігання метастазам. Ці препарати жінці необхідно приймати упродовж 5 років.

Олена працює лаборантом у Донецькому державному університеті економіки й торгівлі ім. Туган-Барановського. Роботу не кидала навіть під час лікування, відразу ж після операції й первинного відновлення, повернулася до рідного університету. «Тоді, рік тому, у місті все ще було гаразд: нормально вчилися, нормально працювали. Із таким діагнозом потрібно бути серед людей — так легше пережити», — ділиться Олена.

Жінка працює й зараз, але зарплату співробітникам не платять вже 7 місяців. У таких умовах зводити кінці з кінцями онкохворій людині дуже складно. Продукти в місті є, деякі ліки теж, але от купити все це немає можливості.

Про Гуманітарний штаб Олена дізналася, перебуваючи в лікарні. «Я була в повному розпачі. Грошей немає, зарплати немає ні в мене, ні у брата, а він моя єдина підтримка. Зі мною в палаті лежала жінка, яка зверталася до вашого Штабу — і їй допомогли. Порадила зателефонувати й мені», — розповідає жінка.

Волонтери Гуманітарного штабу, отримавши необхідні документи від жінки, відповідно до рекомендацій лікарів, підібрали для неї необхідні препарати. «Я була дуже здивована, коли кур’єр привіз посилку мені прямо додому. Адже після мого дзвінка минуло лише кілька днів! Спасибі вам величезне за допомогу», — каже донеччанка. — Телефон вашої гарячої лінії зараз — перша необхідність у Донецьку, навіть для лікарів! Після мого звернення до вас, персонал онкоцентру, у якому лікуюся, просив цей телефон. Серед співробітників і пацієнтів він просто розходиться. Усі сподіваються на допомогу, багатьом, як і мені, просто нікуди більше звертатися».