Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Неоціненна допомога для дітей, які постраждали від війни»: 15-річна поранена Софія з Маріуполя пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

15.09.2023

Софія та її родина зустріли повномасштабну війну в рідному Маріуполі. На початку квітня 2022 року вона з мамою поїхала за гуманітарною допомогою через все місто, адже їжі вже не було. Російські військові відкрили по машині вогонь: дівчина отримала поранення лопатки з відкритим переломом. Згодом через травму в неї розвинулося викривлення хребта. Нещодавно 15-річна Софія пройшла реабілітацію у санаторії на Закарпатті, організовану Фондом Ріната Ахметова.

Мама дівчини Надія добре пам’ятає, що Фонд масштабно підтримував Маріуполь ще до великої війни. Зізнається, що і зараз допомогу маріупольці відчувають постійно.

«В Україні багато гуманітарної допомоги, дуже часто це саме Рінат Ахметов. Вагомо, відчутно, цілеспрямовано. І саме те, що треба. Я знаю, що Фонд реабілітує багато дітлахів, які постраждали, як Софія. Для цих дітей такі моменти тиші, спокою далеко від усього — це неоціненна допомога. І моральна, і матеріальна... Велика подяка. Просто уклін до землі», — каже жінка.

Після поранення родині Софії довелося змінити кілька міст та лікарень. Поки їх не було вдома, житло у Маріуполі розграбували російські військові. Сім’я подолала складний шлях — і тепер живе у Києві. Мама дівчини розповіла, що у доньки часто бувають напади паніки. Перебуваючи на Закарпатті, Софія ділиться враженнями від курсу реабілітації, звертаючи увагу саме на психологічно комфортну атмосферу місця.

«Тут красиво. Мені тут спокійно, хоча я трохи сумую за друзями. Велике спасибі Фонду Ріната Ахметова за те, що надав нам можливість поїхати в спокійне місце, до санаторію, де можна відпочити», — дякує дівчина.

До участі у проєкті «Рінат Ахметов — Дітям. Реабілітація поранених дітей» запрошуються діти віком до 18 років, які отримали фізичні травми або поранення будь-якого ступеня тяжкості під час бойових дій в Україні в період з 24 лютого 2022 року.

Залишити заявку можна за посиланням http://akhmetovfoundation.org/s/d3a7be
Уточнення — за безкоштовним номером гарячої лінії Фонду 0 (800) 509 001.