Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Немовля, від якого позбулася мати в Житомирі, скоро отримає свідоцтво про народження

09.02.2016

 

Новонароджена дівчинка, яку мати після пологів покинула на смітнику, третій тиждень перебуває в Житомирській обласній дитячій лікарні. Малечу вирішили назвати Іванкою, і скоро в неї буде перший документ – свідоцтво про народження.

Про це розповіла начальник служби у справах дітей Житомирської міської ради Надія Косяк.

«Виконком прийняв рішення про реєстрацію народження дитини, так як це вимагає законодавство. Зараз здійснюється процедура отримання дитинкою першого її документа про народження – свідоцтва. А далі – це наступні рішення виконкому щодо подальшого її влаштування. Те, що є в процедурі по законодавству, то ми і маємо зробити. Дівчинку назвали Іванкою. Дівчата в обласній лікарні її так звуть, і вона фактично майже місяць там, то нехай буде це ім’я», – повідомила Надія Косяк.

Багато сімей з різних куточків України вже хочуть удочерити дівчинку.

«До нас звертались люди з бажанням удочерити дівчинку, але я ніколи не підраховувала, бо дзвінків було дуже багато. І з нашої області, і з інших областей, з великих міст, з маленьких містечок, і наші кандидати - усиновлювачі зверталися, але є порядок впровадження питань з усиновлення. По-перше, у дівчинки на сьогоднішній день ще немає того статусу, який дозволяв би їй бути на обліку з усиновлення, і про усиновлення дитини мова буде йти тільки після того, як вона буде поставлена на облік з усиновлення. Своє рішення мати вже прийняла, вона відмовилась від дитини таким чином, як вона це зробила. От буде в нас дитина зареєстрована, буде в неї документ, тоді і вирішуватимемо. Ми ж маємо рішення приймати не просто щодо новонародженої дитини, а до дівчинки з ім’ям, прізвищем і по-батькові», – зазначила начальник служби у справах дітей Надія Косяк.

Новонароджена дівчинка перший місяць буде у Житомирській обласні дитячій лікарні, потім її долею опікуватиметься служба у справах дітей Житомирської міської ради. Матір дитини взяли під варту, вирішується питання про позбавлення батьківських прав стосовно ще двох її дітей.

СИРІТСТВУ - НІ!
джерело: Житомир.info