Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Не кожний здатен так допомагати»: Фонд Ріната Ахметова підтримує родини, які опинилися у скрутному становищі

22.05.2022

Фонд Ріната Ахметова надає гуманітарну допомогу людям та сім'ям з особливими потребами, на непросте життя яких вплинула війна.

Нещодавно співробітники Фонду завітали до родини — літньої матері та доньки. Жінки живуть удвох, адже три роки тому вони втратили 33-річного сина та брата. Кажуть, що живеться важко, особливо на мінімальну пенсію. Доводиться на всьому економити.
 
Тож набори з продуктами харчування, які Фонд Ріната Ахметова передав матері та доньці, стали у нагоді.
 
«Ми залишилися вдвох з дочкою. Вона мені дуже допомагає. Але іноді не може навіть вийти в аптеку. Тож звертаємося по допомогу до соціальної служби, до Фонду, - розповідає жінка. - А так, все у нас добре. Якби не війна. А зараз, кому ми потрібні, крім Бога та людей з таким великим серцем, як Рінат Ахметов? Ми дуже вдячні за те, що він для нас робить. Не кожний на це здатен», — додає вона. 

З 24-го лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 2,5 мільйони українців. Більше 1 мільйону з них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM. Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 мільйонам осіб.