Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Найголовніше — я зможу знову ходити!» — історія донеччанки, якій Гуманітарний штаб Ахметова оплатив операцію

22.10.2014

Для мешканки Донецька Ірини Михайлівни, прикутої хворобою до ліжка, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова придбав дорогий імплантат, здатний поставити жінку на ноги.

У той час, як багато жителів Донецька, зіткнувшись із жахами військових дій, намагалися евакуюватися у спокійніші місця, Ірина Михайлівна виявилася заручницею своєї хвороби — обстеження в Донецькій обласній клінічній лікарні ім. Калініна (ДОКТМО) показало, що з місця зійшов 4-і хребець і повністю затискає нервовий канал. Із роботи жінці довелося піти, оскільки навіть сидячи вона відчувала страшний біль. До кінця літа Ірина Михайлівна вже практично не вставала, необережний рух міг призвести до ще більшого зміщення хребця й паралічу. Для того, щоб доглядати за хворою мамою, до неї в Донецьк приїхала донька з 5-річною онукою.

Лікарі-нейрохірурги порекомендували жінці провести операцію зі встановлення спеціальної пластини, яка б зафіксувала хребець. Але вартість самого імплантату — 22 тисячі гривень — виявилася абсолютно нереальною для сім’ї. Донька Ірини Михайлівни теж залишилася без постійної роботи, і єдиним джерелом прибутку були рідкісні підробітки в інтернеті.

По допомогу хвора жінка звернулася до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова (якраз згадала, що одним знайомим свого часу його благодійний фонд допоміг з оплатою операції). У Штабі відреагували на заявку Ірини Михайлівни й оплатили дорогий імплант.

На сьогодні у відділенні нейрохірургії спинного мозку ДОКТМО все готове для проведення складної 8-годинної операції: Ірина Михайлівна підготувала всі документи, здала необхідні аналізи, отримала згоду від анестезіолога.

«Лікарі дають багато шансів того, що біль у спині, якщо не зникне зовсім, то хоча б не буде доставляти таких страждань, — каже Ірина Михайлівна. — Найголовніше — я зможу знову ходити! І за цю надію хочу вже зараз подякувати Гуманітарному штабу за надану допомогу, не тільки на оплату імплантату, але й за продуктові набори, які ми отримуємо від вас».