Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Найбільша у травні автоколона з продуктами від Штабу Ахметова вирушила до Донецька

16.05.2015

Вранці 16 травня із Дніпропетровська до Донецька виїхала найбільша у травні й четверта за рахунком автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів Донбасу.

Колона везе продукти для формування 50 тисяч оновлених дорослих наборів виживання: цукор, крупи, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, соняшникову олію, згущене молоко, сіль, консерви із сардини, паштет.

Також у складі вантажу дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі суміші та каші, манна крупа, вівсяні пластівці для формування 11 тисяч дитячих наборів.

Всього 34 великовантажні автомобілі доставлять 680 тонн продуктів.

Гуманітарний вантаж, який їде сьогодні на Донбас, відповідає всім нормам якості та має реєстрацію в Міністерстві соціальної політики. Ця допомога призначена для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на непідконтрольних територіях.

Цього тижня Гуманітарний штаб уже відправив 2 автоколони 19-го Рейсу з продуктами. 13 травня до Маріуполя і 14 травня до Донецька доставили 71 тисячу дорослих і дитячих наборів виживання для мирних жителів Донецької й Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.

Всього у травні заплановано доставити продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донбасу.

Штаб Ріната Ахметова вже 10 місяців регулярно доставляє й видає продукти мирним жителям у понад 60 містах Донбасу як у зоні АТО, так і на підконтрольних Україні територіях. Цього тижня в одному з пунктів Штабу видали 3-мільйонний за рахунком набір виживання.