Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Найбільша у травні автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ахметова вже в Донецьку

16.05.2015

16 травня, о 20.15, до Донецька прибула найбільша у травні автоколона 19-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова з продуктами для дорослих і дітей — мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних Україні територіях.

До логістичного центру Гуманітарного Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 34 фури доставили 680 тонн продуктів.

Для формування 50 тисяч оновлених наборів виживання для дорослих завезли цукор, крупи, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, соняшникову олію, згущене молоко, сіль, консерви із сардини й паштет.

Також у складі вантажу дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі суміші та каші, манна крупа, вівсяні пластівці для формування 11 тисяч дитячих наборів.

Вже сьогодні волонтери ФК «Шахтар» розпочнуть розвантажувати продукти й формувати продуктові набори, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу».

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова відповідає нормам якості, і перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога.

З усіма необхідними пропускними документами автоколона сьогодні пройшла українську митницю і всі блокпости. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

Цього тижня Гуманітарний штаб відправив на Донбас 3 автоколони 19-го Рейсу з продуктами. До логістичних центрів Штабу в Маріуполі 13 травня і в Донецьку 14 і 16 травня доставили 132 тисячі дорослих і дитячих наборів виживання для мирних жителів Донецької й Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.

Також цього тижня волонтери одного з пунктів видавання допомоги Гумштабу видали з-мільйонний за рахунком набір виживання. Всього працюють понад 60 пунктів у містах Донецької та Луганської областей як у зоні АТО, так і на підконтрольній Україні території, а також у містах на лінії зіткнення.

Штаб Ріната Ахметова й далі забезпечує продуктовими наборами мирних жителів Донбасу. Всього у травні заплановано доставити продукти для формування 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисяч дитячих наборів.